Професійне чищення зубів: розкіш чи необхідність

Про необхідність чищення зубів знає кожен. Усі ми чули рекомендації стоматологів про три хвилини, які маємо витрачати на цю процедуру. Усі ми бачили таблиці та схеми правильних рухів щіткою. У результаті – у багатьох з нас чищення зубів у домашніх умовах зводиться до кількох секунд хаотичних рухів щіткою. А потім – приходить карієс.

Якщо ви не в змозі впоратися зі своєю лінню, якщо зуби набули неестетичного кольору і вигляду - запишіться в клініку Дентал Студия  на професійне гігієнічне чищення зубів.

Етапи процедури професійного чищення зубів

Цю процедуру бажано проходити раз на півроку. Мета – зняття зубного каменю, пігментації та м'якого нальоту. Саме вони – джерела розмноження бактерій у ротовій порожнині.

Процедура комплексного гігієнічного чищення зубів проводиться лікарем-стоматологом. Складається вона з кількох етапів.

  • Перший – чищення ультразвуком. Завдяки цьому виду очищення лікар допоможе позбавитися великої кількості зубних відкладень швидко та ефективно. У цьому шкоди для емалі зубів немає. Процедура проходить швидко та безболісно.
  • Наступний етап називається "Air Flow" - процедура, при якій на поверхню зубів та проміжків між ними спрямований струмінь повітря зі спеціальними речовинами. Безперечний плюс технології – можливість видалення нальоту у важкодоступних місцях.
  • Заключний етап - чищення та полірування зубів спеціальною пастою, у складі якої кальцій та фтор.

Вибираючи клініку для проведення цієї процедури, звертайте увагу на репутацію, досвід, обладнання та кваліфікацію лікарів-стоматологів.

Навіщо потрібне професійне чищення?

У домашніх умовах навіть використання найкращої щітки не допоможе вам повністю позбутися зубного нальоту. Через це переважно страждають задні зуби, а також міжзубні проміжки. Звичайно, очистити їх на 60-70% допоможуть зубні нитки або іригатори, проте далеко не всі використовують ці пристрої. Тривалий вплив нальоту призводить до розвитку зубного каменю, що викликає пародонтит, та карієсу. За допомогою професійного чищення вдасться досягти наступних результатів:

  • Зменшити ризик виникнення гінгівіту та пародонтиту.
  • Зупинити розвиток атрофії кісток щелепи.
  • Мінімізувати карієс.
  • Повернути зубам природний білий колір.
  • Позбутися зубного каменю.

Кому потрібне професійне чищення зубів?

Процедура чищення зубного нальоту потрібна всім людям, які хочуть зберегти здоров'я власних зубів. Також її проводять у тих випадках, якщо під ясною є зубний камінь.

Незважаючи на високу популярність такої маніпуляції, існує категорія людей, яким проводити чистку зубів потрібно в обов'язковому порядку:

  • Пацієнти, які мають дентальні імплантати. Таким людям дуже важливо не допустити утворення каменю в області абатменту. Якщо ж камінь з'явився, то великий ризик запалення ясен та атрофії кістки, що призводить до випадання імплантатів.
  • Пацієнти, які мають штучні коронки, мости, вініри чи люмініри. Їм необхідно регулярно очищати шийки опорних зубів. В іншому випадку може розвинутися запалення ясен або пародонтит, що призводить до розхитування конструкцій.
  • Пацієнти, які проводять ортодонтичне лікування. Якщо вони вчасно не провести професійну чистку зубів, великий ризик утворення пульпіту або карієсу.

Чищення зубного нальоту допоможе зберегти дорогі зубні конструкції, а також здоров'я опорних зубів, на яких вони зафіксовані. Також процедура не допустить розвитку серйозних запальних захворювань та мінімізує ризик утворення карієсу чи зубного каменю.