Найпоширеніші міфи про металопластикові вікна

Скління із ПВХ користується популярністю досить давно. Проте й досі довкола нього ходить чимало міфів. Давайте розберемося, у чому найчастіше помиляються, говорячи про пластикові вікна.

Вікна з дерева кращі за пластикові

У кожного матеріалу є свої плюси та мінуси. Не можна однозначно стверджувати, що дерево для скління краще пластику.

Деревина хороша тим, що має натуральний склад, вона дорого виглядає. Однак за ПВХ легше доглядати. Він довше служить, стійкий до вологи. Дерево ж поглинає воду і вразливе до гниття. Окрім того, сучасні дерев'яні вікна коштують дорожче, ніж пластикові. А на сайті https://xn----7sbbb0cbercgc8m.kiev.ua/ ви зможете замовити по найкращій вартості якісні металопластикові вікна відомого виробника REHAU. 

ПВХ-вікна шкідливі для екології

Полівінілхлорид – штучний, але екологічно безпечний матеріал. Пластик виготовляється за міжнародними стандартами якості, відповідає найвищим сучасним вимогам до безпеки. Він містить мінімум цинку.

ПВХ застосовують для зберігання продуктів харчування. Також його використовують у побутовій техніці. У сучасних німецьких вікон із пластику найсерйозніші екологічні європейські сертифікати.

Рами із пластику жовтіють

Якісний ПВХ довго зберігає бездоганно білий колір завдяки спеціальним добавкам. Він не вигоряє від ультрафіолету, не жовтіє від сонячних променів, не змінює вигляду через температурні стрибки.

До речі, віконний профіль REHAU, за гарантією виробника, зберігає початковий відтінок протягом 60 років.

Вікна із пластику не дихають

Так багато хто думає, побачивши запітнілі пластикові вікна. Але конденсат з'являється і на вікнах з металу та дерева через занадто щільне прилягання профілю до стіни.

Якщо запітніє скло у вікнах, це сигнал, що скління без щілин максимально герметично і не пропускає повітря з вулиці. Просто кілька разів на день провітрюйте кімнату, і запотівання не станеться.

При монтажі пластикових вікон дуже багато бруду

За будь-якого ремонту складно уникнути появи сміття. Однак коли монтують пластикові вікна, бруду та сміття утворюється не багато. А монтажники здебільшого виносять сміття. Щоб звести бруд до мінімуму, достатньо закрити меблі поліетиленом перед встановленням скління.

Пластикові вікна однотипні

Так вважають ті, хто не переглядав каталоги віконних компаній останні 10 років. ПВХ-скління різноманітне. І вікна із пластику не тільки прямокутні білі. Полівінілхлорид може набувати і складну форму. Його ламінують під дерево, метал, фарбують у масі.

Більше камер - краще скління

Не зовсім правильне твердження. Камери бувають у профілі та у склопакеті. Чим більше скла у склопакеті та камер у профілі, тим ретельніше блокується холодне повітря. Але й вага конструкції набагато більша. Для мешканців центрального регіону країни наявність у склопакету трьох та більше камер замість двох неактуальна. Однієї достатньо, якщо в отворі мультифункціональне скло.

За вікнами із пластику складно доглядати

В ході експлуатації ПВХ-профілі не потрібно фарбувати або додатково обробляти, достатньо протирати їх м'якою ганчіркою та берегти від надмірної вологи. Фурнітуру щорічно слід змащувати технічним маслом.