Що потрібно знати про автобусні тури

Будь-яка подорож – чудовий спосіб розбавити повсякденність життя барвистими та яскравими емоціями. Бо кожен мандрівник на якийсь часовий відрізок стає частинкою тієї держави, до якої вирушає. Це дозволяє відчути велику різноманітність звичаїв, традицій та культур його народу.

Щоб насолодитися цим повною мірою, краще присвятити свою поїздку якійсь країні. Однак більшість туристів горять бажанням відвідати якнайбільше країн, щоб задоволення було ще повніше. І найкращим втіленням такого бажання є автобусні тури. На сайті https://atlanttour.com.ua/uk/horvatiya-avtobusnyj-charter-zi-lvova/ ви зможете вигідно замовити автобусні чартери в Хорватію зі Львова. 

Переваги і недоліки

  • Туристам-новачкам слід знати, що описуваний спосіб подорожі може припасти до душі далеко не кожному. Багато хто з радістю вирушав до автобусного туру, а після завершення його, повертався у стані вичавленого лимона. Адже тривалість нічних переїздів та перебування тривалий час у сидячому положенні може досить сильно втомлювати людей, які не звикли до таких незручностей.
  • Зазвичай після подібного туру пропадає всякий ентузіазм до прогулянок та екскурсій. Але всі ці негативні чинники мають місце бути переважно у недосвідчених і не зовсім підготовлених до автобусних турів людей. Але поступово з часом туристи звикають до такого режиму і переносять автобусні турне набагато легше.
  • Недосип від поїздки повністю йде на задній план в порівнянні з їх цінністю. Коли ще, як не під час руху автобуса можна бачити крізь його скло зміну красивих картин, від яких часом неможливо відірвати погляд, оскільки стежити, як одна країна змінюється іншою, створюючи різкий пейзажний контраст - величезне задоволення. Подібну насолоду можна отримати лише під час автобусного туру.
  • Але на цьому плюси автобусних мандрівок не закінчуються. Тому що, подорожуючи саме таким чином, можна за один раз відвідати відразу кілька країн і спостерігати більшу кількість різноманітних пам'яток.
  • Окрім цього не потрібно дбати про керування транспортним засобом, чого не скажеш про подорожі на власному автомобілі. І, зрештою, щоб побачити світ дешево – немає нічого кращого, ніж автобусні тури.

Вибір автобусного туру

Здебільшого найпопулярнішими напрямками більшості таких турне є європейські країни. Туристам-новачкам рекомендують вибирати поїздки з невеликою кількістю відвідуваних країн. Оптимальний варіант для початку – дві-три країни. Пізніше можна купувати путівки у більш далекі та довгі подорожі. Тим, хто горить бажанням максимально заощадити кошти, але добре провести час, розумно віддати перевагу автобусним турам, що горять.

Більшість із них характеризуються кількома нічними переїздами, які, як говорилося вище, можуть стати проблемою для початківців. Але й у цьому є свої переваги. Після цілої ночі, проведеної в дорозі, можна повністю присвятити денний час огляду пам'яток, не витрачаючи час на переїзди.

Деякі туристичні фірми, які займаються організацією автобусних рейсів, вимагають зниження вартості подорожі за рахунок використання старих автобусів. Це не означає, що транспортний засіб постійно ламатиметься, але, швидше за все, в ньому не буде таких рятувальних пристроїв, як кондиціонери та телевізори.

Ще одним способом економії є розміщення туристів у недорогих готелях та готелях, розташованих на околицях міст. Досить часто замість екскурсовода-професіонала надають недосвідченого у своїй галузі працівника.