Футбольні бутси: як правильно вибрати та знайти оригінал

Футбольна атрибутика не втрачає актуальності впродовж століть. Серед іншого, важливим для спортсменів є зручне та довговічне взуття. На стадіоні у звичайних кросівках не вдасться проявити свій талант навіть професіоналу. Тож, купити бутси для футболу – першочергове завдання гравця. Як обирати взуття, щоб не розчаруватися після кількох тренувань? Пропонуємо ознайомитися з головними критеріями, які опишемо в даній статті.

Як правильно вибрати футбольні бутси (бренд, оригінал, розмір)

На сторінці https://keeperia.com.ua/ru/butsy/ можна побачити, що асортимент взуття для футболістів доволі широкий. Відповідно, покупці нерідко губляться, обираючи, якому варіанту віддати перевагу. Тому пропонуємо звертати увагу на 3 ключові особливості:

Бренд. Особливою популярністю користується так звана «футбольна трійця»: Nike, Adidas та Puma. Взуття перших двох виробників по праву називають легендарним. «Пума» виготовляє бутси, які вважаються оптимальними для гри на відкритих стадіонах. «Найк» масово випускає якісні зразки для футзалів, але це не значить, що замовити найкіські зразки для вулиці неможливо. Товари бренду «Адідас» купують і початківці, і професіонали, незалежно від рівня підготовки та віку.

Оригінальність. В умовах кризи багато хто мріє заощадити кошти. Але, купуючи так звану репліку, спортсмен має бути готовим до того, що вона лише копіює зовнішній вигляд брендового взуття. Якість підробок – доволі спірне поняття. Тому купувати бутси потрібно не на ринку або в першому-ліпшому магазині. Обирайте продавця ретельно. Наприклад, на сайті інтернет-магазину Кіперія» представлені виключно оригінальні моделі. Пам’ятайте – здоров’я та професійний успіх є важливішими, ніж зекономлена сотня гривень.

Також гарно проаналізуйте матеріал верху бутсів: шкіра чи сучасні синтетичні тканини. Зауважимо, що часи, коли можна було однозначно сказати, що синтетика – це погано, минули. Сучасні виробники виготовляють легкі, зносостійкі моделі й без використання натуральної шкіри.

Розмір. Не можна купувати надто щільні бутси, нога повинна почуватися вільно. Але вироби на кілька розмірів більше – також не варіант. Вони будуть ковзати, і в якийсь момент можлива травма. Тож, купуйте «золоту середину», яка передбачає запас від 0,7 до 1 см.

Як підібрати розмір бутс для футболу

Варто розуміти, що бренди здебільшого мають власну сітку. І якщо з пропозиції «Адідас» вам потрібен один розмір, у іншого виробника він може бути іншим. Тому рекомендуємо заміряти довжину стопи. Це просто зробити, обвівши контур на чистому листі паперу, а потім вимірявши лінійкою відстань між кінчиком великого пальця та п’ятою. До показника варто додати 0,5-1 см – це і є той розмір, в якому буде максимально комфортно.

Найпопулярніші бренди: Adidas та Nike

Сперечатися про якість продукції гігантів з виробництва футбольного екіпірування не доводиться. І «Найк», і «Адідас» перебувають на найвищих щаблях рейтингу популярності. Порадити якісь конкретні футбольні бутси складно: тут не виготовляють взуття з низькими показниками зносостійкості.

Українці частіше купують моделі Nike, але це – виключно справа смаку. В лінійках Adidas також є моделі, які викликають захват у найкращих футболістів світу. Тож, в цьому випадку рекомендація не потрібна: ви не прогадаєте, обравши «Адідас», але й з бутсами «Найк» будете у виграші.

Як бачимо, обрати якісні та зручні бутси, які підсилюють ефективність на футбольному полі, не складно. Головне, поставитися до покупки відповідально, не намагатися отримати гарні бутси за символічну плату. Іноді краще доплатити, ніж у відповідальний момент залишитися без взуття для тренувань.