Як обрати автосервіс, в якому відреставрують турбіну?

9C9FuFfjZH0NVbbktSHS40MqP0zrOWraFgYQAhTOo257jhx2l2-EmjTe9r5XEB1u6IlJdzypU6lcfA6tfYaQw8SpybRJfBXWH_0C_UfvXpiiQQX9MQ0hRVG5Ayos81wgd1MGFZDodpxMTvSewpHmXbo

Турбіна автомобіля — це спеціальний агрегат, який значно підвищує продуктивність двигуна внутрішнього згоряння. Наразі чимало автівок оснащені подібним силовим вузлом. До того ж така автівка потребує менше палива, а також вона стає екологічнішою. Не заважаючи на тривалий експлуатаційний термін, бувають випадки несправностей роботи агрегату. Тоді потрібна реставрація турбін в Хмельницькому — послуга, яка дозволяє швидко відновити роботу турбонагнітача.

Чому виникають несправності в роботі турбіни?

Взагалі термін експлуатації турбокомпресора складає близько 10 років. Але виникають проблеми, через які значно зменшується робочий ресурс агрегату. Серед них:

  • використання брудної оливи — це призводить до зношування підшипника;
  • дефіцит мастила є загрозою для стабільної роботи агрегату, оскільки можливе швидке руйнування його окремих частин;
  • неправильна експлуатація, в тому числі надмірні навантаження та велика швидкість. Все це призводить до появи тріщин у корпусі;
  • попадання сторонніх предметів до робочої зони компресора може викликати ушкодження переднього краю лопаті турбокомпресора.

Послуги з ремонту турбін пропонують чимало автосервісів. Але не кожен з них може сумлінно виконати ремонтні роботи належної якості.

Як обрати надійну СТО для реставрації турбіни

Якісний автосервіс передбачає наявність всього необхідного обладнання для проведення діагностики та ремонтних робіт. Також обов’язково потрібен кваліфікований персонал та бажано — власний склад запчастин, що дозволить мінімізувати терміни проведення ремонтних робіт.

Щоб обрати СТО, варто звертати увагу на:

  • технічну базу — мають бути в наявності все необхідні тестери, стенди, що імітують робочі режими, балансувальні стенди, токарні верстати, обладнання для миття;
  • наявність кваліфікованого персоналу — майстри-механіки мають мати досвід роботи з турбінами різних типів, а також вміти правильно організовувати їх монтаж та демонтаж;
  • можливість надання гарантії, що є найкращим підтвердженням якості виконаних робіт;
  • час проведення ремонтних робіт — зазвичай СТО із власним складом запчастин виконує всі необхідні роботи за 1-2 дні.

Спеціалісти компанії ТурбоСТО зазначають, що окрім ремонту турбіни, СТО може надавати і додаткові послуги. Наприклад, чистку сажових фільтрів, перевірку паливної системи тощо. Тому при виборі автосервісу обов’язково зважайте на перелік послуг, які надає та чи інша станція.