Пеггі Гу: як берлінська зірка електронної музики стала наймоднішим у світі діджеєм

У 2018 році ім'я Пеггі Гу стало широко відомим серед фанатів електронної музики завдяки треку It Makes You Forget (Itgehane). Тепер берлінський діджей родом із Південної Кореї — одна з головних зірок індустрії, чиї концерти за популярністю можуть посперечатися з виступами поп-зірок.

Музичний стиль Гу, який вона сама називає K-хаусом за аналогією з K-Pop, — лише один із її успіхів. Не меншу роль відіграла любов до моди. Пеггі Гу - справжня ікона стилю, представниця нового покоління діджеїв, які не ховаються в тіні нічних клубів, одягнені в непримітний total black, а використовують яскраве, незвичайне вбрання як частину свого перформансу. Втім, прямо зараз 29-річна Гу одягається так само, як і більшість із нас у період локдауну. «Останні кілька місяців я ношу виключно худі, спортивні штани та окуляри», — розповідає вона Vogue під час відеоінтерв'ю.

Вона досягла всього сама, нехай навіть люди говорять протилежне. «Якось друзі надіслали мені скріншот посту в твіттері, де говорилося, ніби я так швидко досягла успіху тільки тому, що в мене багата сім'я. Мій тато дуже засмутився б, прочитавши це, тому що з раннього віку йому доводилося піклуватися про себе самостійно. Він працював репортером, учителем, а потім став професором. Обидва мої батьки неймовірно багато працювали, щоб дати мені гідну освіту».

Пеггі виросла в місті Інчхон у Південній Кореї і пишається своїм походженням, тому грає пісні корейською мовою.
«Я часто міксую європейську та корейську культури і пишаюся цим. Багато корейців досі думають, що досягти успіху можна лише в тому випадку, якщо ти поїдеш за кордон і максимально асимілюєшся там, уподібнишся європейцям чи американцям. Я в ранньому віці залишила рідну країну, але завжди пам'ятала про її багату культурну спадщину і хотіла показати це у своїй творчості».

Вона стала діджеєм після довгого пошуку себе (у тому числі через моду). «Коли я навчалася у London College of Fashion, то спочатку хотіла стати дизайнером, потім фотографом, а потім почала цікавитися стайлінгом. Я багато разів змінювала траєкторію, але протягом усього періоду пошуку залишалася вірною музиці. Я багато тусувалася і завжди знала, який діджей грає у тому чи іншому клубі. Якось я познайомилася з продюсером з Південної Африки, який побачив у моєму фейсбуці тонну музичних треків і запитав, чи не хочу я навчитися продюсування. Звісно, ​​я погодилася».

Берлін - незаперечна столиця європейського техно - виховав у ній музиканта. «Місто багато чого мене навчило. Саме там я знайшла свій голос як музикант. Я проводила ночі безперервно в Бергхайні, працювала в магазині платівок, знайомилася з різними виконавцями - загалом, вбирала все, як губка».

Пеггі намагалася подолати свою любов до моди, але зрештою вона стала її фішкою. «Через мій бекграунд у модній індустрії мені здавалося, що мене не сприймають серйозно. Можливо, я просто намагалася переконати себе в цьому. Але в якийсь момент подумала: мені подобається одягатися, і я не хочу це приховувати. Хочу бути самою собою. Якби я стояла в натовпі глядачів, мені було б приємно бачити, що діджей доклав зусиль до того, щоб добре виглядати, а не вдягнув першу річ. Згодом багато що змінилося».

Вона виступає проти сексизму у музичній індустрії. «Люди часто запитують мене: «Як це бути дівчиною-діджеєм?». А я відповідаю: «Чому потрібно наголошувати на тому, що я дівчина?». Яка взагалі різниця?

Як правило, я не говорю про проблеми сексизму чи расизму, тому що не хочу, щоб люди думали, ніби я скаржуся. Але, звичайно, бували й непрості моменти. Чоловікам багато сходить з рук, але, якщо жінка починає заступатися за себе і відстоювати свою думку, її відразу вважають стервом. У музичній індустрії, як і раніше, превалюють білі та чоловіки. Суть у наступному — я не люблю обговорювати подібні теми, але, на жаль, це все ще потрібне. І якщо людина порушує такі питання, її не можна звинувачувати у бажанні виїхати на тему фемінізму».

На сайті https://globaldjmix.com/livedjsets/dimitri-vegas-like-mike-live-tomorrowland-belgium-week-1-2022-july-16 ви знайдете лайв сет із фестивалю електронної музики Tomorrowland, який проходить щорічно у Бельгії.