Особливості ціноутворення створення сайтів

Вартість розробки сайту залежить від його виду. Найдешевше обійдуться сайти-візитки, які презентують певні послуги. Зазвичай такі майданчики замовляють юридичні агенції чи компанії, що пропонують обмежений перелік послуг. Однак якщо йдеться про інтернет-магазин, то такий сайт обійдеться значно дорожче. Детальніше про вартість створення сайту можна дізнатися за посиланням https://storm-media.com.ua/uk/rozrobka-sajtiv/stvorennja-sajtu-katalogu/. Це пов'язано з деревоподібною структурою сайту, а також з необхідністю створення каталогу, з докладним описом величезної кількості сторінок.

Що впливає на вартість створення інтернет-магазину?

Висока вартість обумовлена необхідністю налаштування різних систем оплати. Для того, щоб інтернет-магазин став популярним, необхідно, щоб сайт був досить простим, інтуїтивно зрозумілим. Крім того, необхідно, щоб він був наповнений цікавим контентом, залучав покупців. Також необхідне налаштування лідів, пристойної кількості доповнень, що стимулюють продаж, спрощують роботу сайтів, залучаючи нових клієнтів. Істотно позначається на вартості сайту ціна товарів, що реалізуються. Саме цим обумовлений широкий розкид вартості інтернет-магазинів.

Для великого маркетплейса, який пропонує широкий асортимент товарів, ціна буде набагато вищою. Якщо це невеликий магазин, який реалізує мило ручної роботи, вартість буде нижчою. Проте впливає на ціну сайту не лише вартість товарів, а й тип розробки. Деякі агентства для здешевлення вартості сайтів використовують стандартні шаблони. Однак вони не дозволяють повною мірою задовольнити потреби замовників, особливо якщо інтернет-магазин зростатиме та розширюватиме асортимент.

Чи варто заощаджувати на створенні сайту?

Переваги використання платних хостингів:

  • Залежить ціна на розробку сайту від двигуна, на якому він знаходиться. На даний момент існують як безкоштовні, так і платні двигуни.
  • Однак варто розуміти, що іноді для здійснення складних завдань, за наявності широкого асортименту товарів, безкоштовний двигун працюватиме некоректно.
  • У будь-якому випадку доведеться купувати додаткові розширення, щоб задовольнити вимоги замовника.
  • Саме тому левову частку вартості сайту складає плата за хостинг. Для спрощення виконання завдань використовуються виділені віртуальні сервери, які дозволяють встановити власне програмне забезпечення.

Дорого коштує сайт, що створюється з нуля, під запити замовника, за індивідуальним завданням. Таким чином, майданчик створюється під конкретного користувача, який знає, чого хоче. Це нестандартні рішення, особливі вимоги до дизайну та графіки. Відповідно, додатково доведеться оплачувати послуги веб-дизайнера та цілої команди SEO-фахівців, які допоможуть вивести сайт на першу сторінку пошуку.