Пилосос: популярні щітки для зручного прибирання

Боротьба з брудом — важлива робота для комфортного життя. У Вінниці домогосподарки використовують пилососи. Завдяки пристроям можна зібрати бруд з поверхонь за короткий проміжок часу. Ми розповімо, які щітки спростять прибирання у будинку.

Основні насадки

Елементи техніки змінні, вибір залежить від типу покриття, ступеню забруднення. Основні види щіток для зручного прибирання:

  1. Класичні. Їх використовують для видалення пилу, великого сміття на кахлі, ламінаті, паркеті та інших покриттях. Насадка обладнується важелем. Якщо на нього натиснути, з'являється спеціальна щітка. При переведенні важеля у початковий стан вона прибирається.
  2. Для меблів. Пил забивається у дивани, крісла та інші предмети інтер'єру. Насадка щільно прилягає до тканинної оббивки. У результаті мікрочастинки пилу видаляються навіть з глибоких шарів полотна.
  3. Тонка щітка. Вона необхідна для видалення пилу та іншого сміття з важкодоступних місць. Завдяки спеціальній формі та маленькому розміру елемент проникає у щілі за батареями, між стіною та шафою. Такою щіткою зручно збирати павутиння.

Деякі моделі комплектуються накінечниками, до інших їх необхідно купувати. Вартують щітки недорого, але значно спрощують процес боротьби з брудом. Чим більше насадок, тим ефективніше прибирання.

Можна придбати техніку з широким комплектом додаткових елементів. Такі пилососи у Вінниці коштуватимуть дорожче. Однак не треба буде шукати щітки, які підійдуть саме під модель пристрою.

Додаткові насадки для ретельного прибирання

Для деяких покриттів необхідні спеціальні елементи. Наприклад:

  1. Турбо- та електрощітки. З її допомогою можна швидко очистити килим з довгим ворсом. В ньому збирається купа пилу, волосся, іншого бруду. Спіральна щетина розміщується на валику, вона видаляє сміття з ворсу. Не забувайте чистити приладдя після кожного використання.
  2. Щітки для видалення вовни тварин. «Волосся» чотирилапих друзів забивається у килими, меблі, залишається на підлозі. Для видалення вовни необхідна насадка з жорсткою щіткою. Вона набагато ефективніша, ніж прибирання руками.

Для миючих пилососів можна придбати щітку для очищення вікон. На насадці розташований гумовий елемент, він щільно прилягає до скла. Завдяки цьому вікно після миття залишається без розводів.

При виборі комплектуючих на пилососи враховуйте типи покриттів на підлозі. Для килимів з коротким та середнім ворсом підійдуть класичні щітки. Вони проникають всередину покриття, видаляючи мікрочастинки пилу та бруду. Для покриттів з високим ворсом потрібні електрощітки.

Якщо маєте домашнього улюбленця, знадобиться насадка для видалення вовни тварин. Вона ефективно видаляє волосся з килимів. Зазирніть до каталогу Allo.ua у Вінниці, щоб обрати пилососи з популярними щітками у комплекті. В наявності широкий асортимент товарів.