Онлайн курси програмування Python для дітей

Якщо ваша дитина захоплюється онлайн-іграми можна скористатися нагодою та направити зусилля у потрібне русло. Програміст та розробник програм – це затребувані професії з високим заробітком. Щоб ваша дитина вивчила ази програмування, навчилася писати коди та створювати власні проекти, зверніть увагу на курси програмування Python.

За думкою фахівців, саме ця мова легше дається дітям. Головний секрет у тому, що синтаксис простий, а мова максимально наближена до англійської. Крім того, вона зручна для початківців завдяки безлічі програм, застосунків, які допомагають вивчити мову за допомогою онлайн-ігор.

Популярність Python у світі та Україні

Головна відмінність Python від HTML, JavaScript чи CSS у можливості використання для створення програм, візуалізації, аналізу даних, машинного навчання. Велика кількість продуманих бібліотек для Python дозволяє користуватися готовим скриптами для реалізації будь-яких питань. Мова надзвичайно популярна у світі, цим пояснюються розширені можливості.

Мова програмування Python ідеально підходить для вивчення дітьми шкільного віку. Завдяки тому, що вона інтуїтивно зрозуміла, дітям вдається швидко освоїти цей напрямок та застосувати на практиці. Після вивчення найпростіших напрямків буде легше розбиратися у інших, більш складних.

Чому краще вибирати мову програмування Python для дітей:

  • дуже розповсюджена у IT-індустрії, вважається однією з найпопулярніших, та використовується такими гігантами, як Google, Yandex та Instagram
  • зрозумілий та простий синтаксис, наближений до звичайної мови, що допомагає дитині краще засвоювати матеріал
  • код підходить та працює на всіх відомих операційних системах, таких як Linux, Windows, Mac OS X;
  • дітям вдається швидко зрозуміти правила написання коду завдяки тому, що мова інтуїтивно зрозуміла.

Бібліотеки Python та інша необхідна інформація знаходяться у вільному доступі. Для використання немає потреби шукати самовчителі та книги.

Які вибрати курси Python для дітей: платні чи безкоштовні

Головне питання — вартість курсу навчання. Перш за все варто порівняти вартість у різних школах. Дуже висока ціна, чи навпаки безкоштовні пропозиції мають насторожити. Бажано ознайомитися з відгуками на форумах, у чатах або на самому сайті. Слід розуміти, що безкоштовні курси дають можливість самостійного вивчення.

Такий варіант можна розглядати, якщо у дитини вже є базова підготовка. Платні ж курси дають можливість не лише пізнати мову, а й застосувати на практиці, де педагог перевірятиме та допомагатиме з виконанням незрозумілих завдань.

Обирати курси потрібно й з урахуванням особистих уподобань дитини, віку та підготовки. Вивчення мови Python частіш за все пропонують дітям старше 8 років. Щоб знайти дійсно професійні курси звертайте увагу на декілька моментів:

  • як давно заснована школа, яка пропонує навчання;
  • які досягнення є у компанії;
  • відгуки про педагогів та якість навчання;
  • наявність документів, що засвідчують професійні компетенції та досвід роботи з дітьми;
  • чи легально працює компанія та чи є документи про реєстрацію.

Лицем школи, що пропонує навчання – є сайт, його навігація та функціонал. Перевірте, як працює ресурс, щоб засвідчитись у компетенції закладу. Наприклад, https://juniorit.ua/kursy-python-dlya-detey-new/

Перспективи для дитини після проходження курсів Python

За допомогою курсів Python дитина опаную програмування з нуля, зрозуміє синтаксис, що таке бази даних та функції. Якщо це платні курси з практичними заняттями, опанувати програмування буде легше через ігри. Стимулює до нових успіхів самостійно створений персонаж.

Окрім цих досягнень, навчання програмуванню вчить аналізувати, обирати оптимальні рішення, діяти самостійно. У дитини змінюється мислення. Порівняно з однолітками, діти, які починають займатися програмуванню, відкривають для себе новий, цікавий світ.

Мова програмування Python має суворі вимоги, яких слід дотримуватися. Це допомагає школярам стати більш дисциплінованими та уважними. За висновками батьків спостерігається раціональне використання свого часу замість марних справ. Що стосується навчання у загальноосвітній школі –легше дається математика, логіка, інформатика. Після отримання базових знань, школярі можуть більш зважено обирати професію на майбутнє з урахуванням власних уподобань та успіхів у IT-індустрії.