Що потрібно знати про теплу електричну підлогу

В якості опалювального варіанту тепла підлога використовується відносно недавно, втім на сьогоднішній день швидкими темпами набирає популярності серед наших співвітчизників. Це можна пояснити як з невдоволенням функціонування централізованих систем обігріву, так і з суттєвим підвищенням тарифів на газ.

Особливості та переваги теплої підлоги полягають в тому, що ви можете її встановлювати як основний тип опалення, додатковий або комбінований. Ви можете обігрівати підлогу для комфортного тактильного контакту у ванній кімнаті, балконі або дитячій. А саме зараз інтернет-магазин https://energywest.com.ua/ пропонує якісні комплекти різних видів теплої підлоги з суттєвою знижкою!   

Можливість економити на електриці - не єдиний плюс, електрична підлога має високий рівень ККД та можливість рівномірного розподілу тепла.

Якщо ви встановите кабель, що обігріває, то тепловиділення відбуватиметься на 60%-80% від площі підлоги. Але якщо ви оберете інфрачервону плівку, то джерелами тепла стануть всі предмети в кімнаті. Вони отримуватимуть тепло від ІЧ-плівки та випромінюватимуть її.

Але який ви варіант ви би не обрали, приміщення буде обігріватися рівномірно і створить оптимальні температурні показники. Цей спосіб також запобігає утворенню протягів, підйому пилу в повітря та вигорянню кисню.

Види теплої підлоги 

В даний час відомі наступні різновиди теплої підлоги:

  • Безпосередньо сам нагрівальний кабель, який самостійно укладається на армуючу сітку.
  • Нагрівальний мат-поліпропіленова сітка, із закріпленим на ній з певним кроком малопотужним кабелем.
  • Інфрачервона нагрівальна плівка - спеціальна термопаста, що знаходиться між двома шарами плівки, по краях яких проходить електричний струм.

Принцип роботи теплої підлоги вигідно відрізняється від принципів інших систем опалення. За законами фізики нагріте повітря, яке, порівняно з холодним повітрям, має меншу питому вагу, піднімається до стелі, а холодне опускається до підлоги. Таким чином, при використанні будь-якої іншої системи опалення, температура повітря в приміщенні від стелі до підлоги зменшується.

В умовах, коли ногам не дуже тепло, а на рівні голови створюється відчуття, що нема чим дихати, людина почувається не зовсім комфортно. Ідеальні умови в приміщенні здатна створити саме електрична тепла підлога, під час роботи якої розподіл температур відбувається з точністю навпаки. Саме тому електричні теплі підлоги знайшли широке застосування під час опалення квартир та приватних будинків.

Розрахунок потужності теплої підлоги

Для цього необхідно взяти до уваги наступне:

  • Потрібно розрахувати площу приміщення, що потребує обігріву. Спочатку розрахувати площу поверхні підлоги, не займаної меблями та великою побутовою технікою (наприклад, холодильником, кухонною плитою, пральною машиною). Для цього із загальної площі приміщення необхідно відняти площу, яку займають всі об'єкти. Таким чином, рекомендується перед початком укладання теплої підлоги вирішити питання точної розміщення меблів у приміщенні. Також потрібно враховувати, що для ефективного прогрівання приміщення поверхня, що обігрівається, повинна становити як мінімум 70% від загальної площі.
  • Необхідна питома потужність залежить від того, чи буде обраний вид опалення використовуватися як єдиний і основний, чи знайде застосування як додаткове джерело обігріву.
  • Важливо врахувати те, яке саме приміщення опалюватиметься за допомогою теплої підлоги (кухня, ванна, лоджія тощо).
  • Велике значення при виборі потужності теплої підлоги має поверх опалювального приміщення. Наприклад, якщо це перший поверх, розташований відразу на фундаменті, або під ним знаходиться холодний підвал - необхідна велика питома потужність системи опалення. Якщо ж це верхній поверх приватного або багатоповерхового будинку, внизу якого розташовані приміщення, що вже обігріваються, то знадобиться менша питома потужність.