Як уникнути поширених помилок у підготовці до ЗНО з англійської мови

ЗНО — магічні літери, від яких щороку лихоманить випускників. Цьогоріч звичні іспити замінили мультипредметним тестом, і хоча він вже відбувся, випусникам наступного року вже можна включати зворотний відлік та братися за підготовку. Як організувати себе найбільш ефективно, і не припуститися прикрих помилок?

Добре знати англійську ще не означає добре здати ЗНО. Тому ми пропонуємо вашій увазі деякі поради, як уникнути поширених помилок у підготовці до іспиту з англійської, а на сайті https://www.ostro.org/company_news/640529/ ви дізнаєтесь про всі тонкощі успішної здачі ЗНО з різних предметів. 

Не зациклюйтеся тільки на проходженні пробних тестів з різних збірників

Це неправильний підхід. Звісно, ​​тренування потрібні, так як вони допомагають контролювати час, що додає впевненості під час реального ЗНО. Проте, проходження тестів не розширює базу знань і допомагає закривати прогалини.

Не забувайте і про інші напрями підготовки – граматику, лексику, сприйняття тексту на слух, написання есе тощо. 

Вибір програми підготовки

Не купляйте/скачуйте кучу різних посібників, серед яких ви потім будете метатися, думаючи про те з чого почати і як все це вспіти зробити.

Виберіть ту програму підготовки, яка відповідає вашому рівню знань та цілям у написанні ЗНО та планомірно проходьте її. 

Нюанси лексики

Одна з головних помилок при вивченні слов для розширення лексичного запасу – запам'ятання того або іного слова без приділення уваги його синонімічної ряду. Наприклад, якщо я знаю слово clever (розумний), то навіщо мені знати intelligent, bright, smart, brilliant…

А насправді це дуже важливо саме при написанні ЗНО! По-перше, є завдання на певне найбільш відповідне слово із синонімічного ряду. І нерозуміння відтінків значень може призвести до неправильного вибору відповіді. По-друге, такий підхід призводить до використання так званих "boring words" при написанні есе, і це, природно, впливає на Ваші бали за лексичною наповненістю висловлювання.

Також існують «слова-пастки», такі як historic – historical, economic – economical тощо, слід звертати на них увагу. Тренуйте також складність висловлювань, вживання слів зв'язків та необхідних спілок.

Терміни підготовки

Найпоширеніше помилка – затягування з підготовкою, коли неочікувано ви розумієте, що «все пропало»! Звичайно, швидко вивчити мову неможливо, але підготуватися до успішної здачі ЗНО за 4 місяці цілком реально.

Побудуйте регулярну систему підготовки, використовуйте будь-яку можливість та програми для вивчення слів, максимально спілкуйтесь та переписуйтесь англійською – і Ваші шанси на успішну здачу ЗНО пропорційно зростуть.

Звичайно організувати самому такий процес швидко і ефективно - складно. Тому варто скористатися послугами спеціалізованих курсі інтенсивної підготовки до ЗНО.