Конструктивні особливості і переваги газових композитних балонів

Композитні газові балони – нове "слово" у світі технологій. Виготовляються такі балони із принципово нових інноваційних матеріалів, що відрізняються бездоганною якістю. Вже на стадії виробництва композитні балони проходять серйозне тестування на міцність – перевіряються під впливом високого тиску.

Це сучасний пристрій, що дозволяє безпечно зберігати паливо. Побутові композитні балони для зрідженого газу дуже легкі за вагою, тому віддають перевагу туристам, мисливцям, дачникам, рибалкам. Крім того, такі ємності дуже зручні в процесі експлуатації. І саме зараз якісний композитний газовий баллон пропан HPCR ви зможете купити на сайті gazballon.com.ua по спеціальні акційній вартості. 

Конструктивні особливості

Щоб зробити пластикову ємність для газу за європейськими стандартами, застосовують епоксидну смолу і скловолокно. У процесі виготовлення колби на спеціально підготовлену заготовку щільно намотують нитку зі скловолокна високої якості. Потім цю намотку ретельно просочують епоксидкою. Зверху все це обробляється затверджувачем.

Після затвердіння колби в заздалегідь виконані роз'єми вставляються різноманітні клапани, вентилі та інше регулююче функціонування посудини обладнання. Поверх надягається знімний пластиковий кожух з ручками для зручності транспортування та перенесення ємностей. Цю оболонку можна зняти або замінити у разі потреби.

Плюси та мінуси пластикових ємностей

Полімерні ємності дуже ергономічні у зберіганні. Дані балони можна ставити один на одного у горизонтальному та вертикальному положеннях. Вироби з композиту підключаються до газових приладів, які розраховані на звичайні агрегати для подачі зрідженого газу. Пластикові балони можна безпечно транспортувати для використання у побуті, тривалого зберігання чи походу на природу.

Головні переваги пристроїв із композиту:

  • Настійно рекомендується один раз на десять років проводити перевірку полімерних виробів, а металеві аналоги потрібно перевіряти частіше – раз на п'ять років.
  • Стінки такої колби прозорі, тому можна легко оцінити на погляд обсяг газу, що залишився. З часом прозорість не втрачається, кількість палива всередині також на неї не впливає.
  • Композитна оболонка не іскриться у разі удару чи тертя один про одного, тому небезпека несподіваного вибуху майже виключається.
  • Вага виробів цього типу на третину менша за масу металевих агрегатів, проте, за міцністю вони не гірші. Вага звичайного балона – 20 кг, а композитного – 7 кг.
  • У цих ємностей дуже багатий асортимент за обсягом та формами. Кожен може підібрати привабливу модель, що підходить для конкретного випадку.
  • Композитне покриття переносить нагрівання до температури 100С.
  • Споживачі відзначають, що ручки на корпусі роблять експлуатацію пристрою дуже зручною при перенесенні та транспортуванні.
  • Термін служби полімерного балона становить 30 років, але правильне та дбайливе поводження збільшує цей термін ще більше.
  • Колба зовні надійно захищена спеціальним пластиковим кожухом, що значно підвищує міцність виробу. У разі падіння або удару силовий вплив прийде саме на цю оболонку, навіть якщо вона пошкодиться, колба та її вибухонебезпечний вміст залишатиметься в повній безпеці.
  • Статична електрика композитному балону теж не страшна. Виникнення іскор, вибух та займання практично виключені.

Є у євробалонів і суттєві недоліки – менший об'єм, ніж у металевого аналога та висока вартість. Ціна посудин з поліпропілену в 3-4 рази вища, ніж вартість пристрою з металу.

Єдина вигода в цьому плані - високий рівень безпеки, гарний зовнішній вигляд і зручність при зберіганні та експлуатації.