Лікування захворювань суглобів за допомогою хондропротекторів

Одна з глобальних медичних проблем 21 століття – захворювання опорно-рухового апарату. Зростання кількості подібних захворювань серед населення вчені пов'язують з незбалансованим раціоном, в якому майже немає колагену другого типу, хондроїтину і глюкозаміну, малорухливим способом життя і збільшенням тривалості життя.

Заповнити дефіцит відсутніх поживних речовин для суглобів дозволяють спеціалізовані препарати – хондропротектори. Один з таких препаратів Терафлекс Адванс – інструкція докладно описує стани, при яких він допомагає вгамувати больові відчуття і відновити хрящові тканини суглобів.

Навіщо потрібні хондропротектори?

Хондропротектори – це препарати для суглобів пролонгованої дії, в яких містяться білки, необхідні організму для побудови кісток, суглобових хрящів та інших тканин скелетно-м'язової системи. Найбільш ефективні вони в якості профілактичного засобу для запобігання дегенеративно-дистрофічних змін в суглобах. Тому їх приймання найбільш доцільне до початку хвороби та на її ранніх етапах.

Як хондропротектори допомагають врятувати суглоби?

Синовіальна рідина, в якій містяться полі- і моносахариди, відповідає за зволоження та живлення суглобових хрящів. При інтенсивному фізичному навантаженні, травмах або після системних захворювань склад цієї рідини може змінитися. Вона вже не може забезпечити належне ковзання через те, що втрачає свою в'язкість.

Компоненти хондропротекторів при попаданні в синовіальну рідину сприяють відновленню її нормальної в'язкості та функціонування хрящових клітин. Рухливість суглобів поліпшується, завдяки чому усувається набряк і больові відчуття. Щоб відновити здоров'я суглобів, крім хондропротекторів слід вдаватися і до інших заходів, які допомагають активно відновлювати та живити хрящі – приймання протизапальних препаратів, плавання, лікувальна фізкультура, мануальна терапія, фізіотерапевтичні процедури тощо.

При яких захворюваннях показані хондропротектори?

Можна сказати, що дана група препаратів рятує суглоби від «голоду» і патогенних речовин, які накопичуються в них через розвиток запального процесу. Тому їх призначають в якості додаткової терапії остеохондропатій – захворювань, через які прогресує відмирання губчастої кісткової тканини. Хондропротектори приймають для профілактики та лікування: