Особливості торгівлі CFD

Якщо Ви торгуєте на ринку Форекс та шукаєте варіанти розширення свого торговельного та аналітичного арсеналу, то трейдинг CFD-контрактами може Вам підійти! CFD дозволяють трейдерам та інвесторам заробляти як на зростаючих, так і на ринках, що падають.

Контракти на різницю цін (CFD) – це похідні фінансові інструменти (деривативи), які дозволяють інвесторам спекулювати на зростанні чи падінні ціни певного фінансового інструменту, не володіючи базовим активом.

За останні роки популярність контрактів на різницю значно зросла, оскільки цей фінансовий інструмент дозволяє роздрібним трейдерам інвестувати у різні активи, у тому числі валюти, акції, індекси та сировинні товари через Інтернет, з мінімальними початковими інвестиціями за рахунок використання кредитного плеча. А на сайті https://cfdbrokers.top ви знайдете кращі CFD брокери 2022 року по різним країнам світу. 

ПЕРЕВАГИ ТОРГІВЛІ CFD

Оскільки контракти на різницю є похідними інструментами, отриманий прибуток не оподатковується, пов'язаних із традиційною торгівлею, наприклад, гербовим збором. Торгівля CFD також дозволяє інвесторам використовувати вище кредитне плече порівняно з торгівлею традиційними активами, а це означає, що для відкриття позиції на ринку потрібні менші початкові інвестиції.

Ще одна перевага в тому, що за допомогою онлайн-брокерів CFD, наприклад LCG (LCG), інвестори отримують доступ до кількох класів активів з одного торгового рахунку. Це дозволяє трейдерам відкривати позиції з багатьох фінансових інструментів, не реєструючи кілька рахунків та не сплачуючи збори, пов'язані з кожним із них. Трейдери можуть легко диверсифікувати свій торговий портфель з одного рахунку, інвестуючи у валюту, золото, нафту, акції та інші активи.

Торгуючи CFD, трейдери також можуть заробити як на зростанні, так і падінні ринку: вони можуть як купити (відкрити довгу позицію), так і продати (відкрити коротку позицію) актив, що дає більше можливостей для отримання прибутку в порівнянні з традиційними методами інвестування .

РИЗИКИ, ЗВ'ЯЗАНІ З ТОРГІВЛЕЮ CFD

Хоча торгівля CFD має багато переваг, вона також пов'язана з певним ризиком. Враховуючи характер похідних фінансових інструментів і те, що вони торгуються з вищим рівнем кредитного плеча, недосвідчені інвестори можуть швидко втратити весь інвестований капітал.

Перш ніж торгувати контрактами на різницю, інвестор має повною мірою розуміти всі тонкощі торгівлі похідними фінансовими інструментами та пов'язані з нею ризики. Дуже важливо перед входом на ринок розробити стратегію управління ризиками та протестувати її на демо-рахунку, що дозволить сформувати ефективну стратегію у безризиковому середовищі.