Про особливості рибалки на Балі

Набридли жваві екскурсії визначними пам'ятками острова і хочеться чогось особливого, що дійсно запам'ятовується? Як щодо того, щоб вирушити на морську рибалку на Балі?

Подібне захоплення припаде до смаку не тільки фанатам цього цікавого виду спорту, а й звичайній людині, якій жодного разу не доводилося вудити рибу, наприклад, дитині. Так що сміливо змотуйте вудки, почитайте корисну інформацію на сайті https://rybalkanabali.ru/morskaya-rybalka-na-bali/ про рибалку на Балі, і набирайтесь позитиву - Вас чекає захоплююче та азартне проведення часу!

Риба та рибні місця

Вирушати на рибалку на Балі найкраще у вологий сезон – з листопада до березня. Пік популярності цього виду відпочинку – у грудні чи січні: і риба клює, і різдвяні свята дають можливість відпочити на повну котушку.

Під час тролінгу можна виловити блакитного марліна, корифену (махи-махи), гігантські види тунця: жовтий, великоокий, блакитний. Для марліна або тунця будуть потрібні міцні снасті, а також великий запас сил і терпіння для виведення. Риба пручається довго, до 20-30 хвилин.

На кораловій риболовлі переважає відносна «дрібниця» - риба-хірург, риба-папуга, коралова форель, риба-метелик, червоний або білий луціан (снепер), іглобрюх (інша назва фугу). Найбільш часто зустрічаються риби в коралових рифах - макрель і каранкс. Якщо потрапить одвірок – «роботи» вистачить до вечора.

Найскладніша риба тутешніх місць, на думку досвідчених рибалок – барракуда. Снасті для неї прості, як на щуку - спінінг і блешня, що обертається, наживку атакує вона стрімко, а потім бере рибака «на измор». Під час підйому з води барракуда активно стрибає з боку на бік, може прокусити волосінь чи руку, отже будьте обережні.

Тролінг

Тролінг на швидкісному катері - найпоширеніший метод риболовлі на Балі. Спінінг для тролінгу - з коротким, але міцним вудлищем, приманка - штучна (рибки 10-20 см, залежно від очікуваного улову), але краще підібрати живу. Як насадка використовується і блешня.

Снастей ставлять кілька, з різними принадами, товсту волосінь (0,5 мм) або плетінку, нацьковують до 25-50 метрів від борту - на різну відстань і глибину. Що далі: катер зі швидкістю 4-6 км/год (2-3 вузли) рухається морськими хвилями, а пасажири, спостерігаючи за снастями, чекають клювання.

Якщо вас сильно заколисує, кпаще рибалити з берега. Що ловиться: тунець, макрель, каранкс, при великій удачі - махи-махи або барракуда. Які снасті брати із собою: спінінг із мультиплікатором або звичайне вудлище з ліскою. На макрель можна взяти просту – до 0,2-0,3 мм, тунець або махи-махи «зажадають» волосінь міцніше – до 0,5 мм, а краще – плетінку.

Коралова рибалка

Цей вид риболовлі на Балі – найактивніший для тих, кому цікавий не результат, а сам процес. Риба клює постійно, так що не позіхайте. Снасті - прості: вудка з котушкою, грузилом і гачком або легкий спінінг з блешнею. Наживка - природна: кальмари, креветки, шматочки м'яса.

Човен тільки для коралової риболовлі краще брати місцевий, балійський (bedau), з опорними поплавцями з бамбука або дерева, оснащену підвісними моторами. Такий транспорт більш стійкий до хитавиці, стоячи на якорі, ніж катер. Якщо коралову рибалку вирішено поєднати з тролінгом, краще покататися на швидкісному катері, але й вартість такої поїздки зросте шляхом складання сум за кожен вид послуги.

Озерна риболовля

Озера та річки на острові залишаються повноводними навіть під час сухого сезону (з квітня по жовтень), але потрапити на прісноводну рибалку можна лише на замовлення, до пакетного туру така послуга зазвичай не входить. До речі, серед місцевих жителів така риболовля майже табу. Вони вважають, що лише морська вода робить рибу рибою.

Найкращі місця для озерної риболовлі – Бератан у північній частині острова, Батур – у східній. Улов - гурамі, фіш-боул, трапляються соми. На озері рибалок розвозять місцеві човни bedau. Снасті: довге вудлище з ліскою до 0,2 мм, грузилом та гачком, наживка – місцеві різновиди мотиля.