Тонкощі підготовки до ЗНО

Втуп до ВНЗ – один із найскладніших етапів для школяра. Від результатів зовнішнього тестування безпосередньо залежить майбутнє дитини. Високий бал забезпечить більше шансів потрапити на бажану спеціальність, особливо в умовах жорсткої конкуренції.

Найпопулярніше питання – як здати ЗНО на максимальну оцінку? Універсальної відповіді не існує, але є кілька ефективних методик та цінних порад, про які ми розповімо докладніше. Окрім цього, більше корисної інформації по темі підготовка до ЗНО ви знайдете на сторінках видання "Діти в місті". 

Готуємось до тестування правильно

Головне запам'ятайте, що підготовка до ЗНО – це планомірний та структурований процес. Тестування зазвичай охоплює програму одразу за кілька класів, тому вивчити весь матеріал за 1-2 тижні просто неможливо. Чим раніше ви візьметеся за підготовку, тим більше часу буде згадати забуте і засвоїти невивчене.

Як успішно підготуватися до ЗНО? Насамперед варто вибрати предмети, які для вас у пріоритеті. Для технічних спеціальностей, наприклад, у пріоритеті високі результати з фізики та математики. Не зайвим буде запитати вчителів або знайти в інтернеті програму навчання з повним списком тем, що вивчаються з кожного предмета. Це дозволить скласти чіткий план та розподілити днями обсяг матеріалів, які необхідно вивчити.

Обов'язково ознайомтеся із тестуваннями минулих років – принципово завдання різних років не змінюються. Так ви не тільки отримаєте досвід у вирішенні різних завдань та тестів, але й зможете на практиці контролювати, як добре засвоюється інформація.

Рекомендуємо також робити конспекти – у багатьох добре розвинена зорова та навіть механічна пам'ять. Складені записи також можна використовувати для швидкого пошуку інформації, наприклад, якщо потрібно запам'ятати історичні дати та інше.

Що робити, якщо бракує посидючості

Самостійна підготовка вимагає дисципліни, інакше досягти необхідного результату просто не вийде. Однак ніхто вам не забороняє скористатися допомогою, особливо якщо її пропонують фахівці з досвідом. Тут може бути кілька варіантів:

  • Курси підготовки до ЗНО. Як правило, це групові заняття на базі вашої школи або якогось ВНЗ. На таких курсах вже є готова програма занять, часто дають домашні завдання та проводять невеликі тестування.
  • Репетиторство. Індивідуальні заняття стануть у нагоді тим, хто має великі прогалини у знаннях. Вчитель зможе зробити акцент на цих прогалинах і детальніше пояснити всі складнощі.
  • Підготовка до ЗНО онлайн. За наявності доступу в Інтернет готуватися до тестування можна не виходячи з дому, але під керівництвом досвідчених фахівців. Вибір курсів досить великий, у тому числі щодо вартості. Останній варіант максимально зручний – займайтеся у комфортній домашній обстановці з фахівцем онлайн, а також регулярно отримуйте домашні завдання.