Вибираємо шини для вантажівки

Купити вантажну гуму і не помилитись – завдання, з яким стикається кожен водій габаритного транспорту. Від правильності вибору залежить безліч вирішальних моментів і річ не тільки у співвідношенні ціна-якість. Покришки піддаються великому навантаженню - на них діє маса вантажівки, вантажу, що перевозиться, умови дорожнього покриття.

Від якості вантажної гуми залежить безпека водія на дорозі. Також вона впливає на експлуатаційні характеристики: термін служби, маневреність, керованість автомобіля. Хороша шина на вантажівку також здатна скоротити витрати на бензин чи газ та збільшити функціональні параметри підвіски транспорту. А на сайті https://garant-shina.com/priczepnaya/priczep-385-65-r22-5/ ви зможете по найкращій ціні замовити якісні причепні шини.

Автошини вантажні за типом осі

Ключовий фактор, що впливає на вибір – це вид транспортного засобу. При покупці зверніть увагу на тип осі:

  • приводна
  • рульова
  • причіпна
  • універсальна

Головне завдання покришок для приводної осі – забезпечення початку плавного руху та своєчасного гальмування транспорту. На передні колеса задається основна вага транспорту. Виходячи з цього, вантажна гума володіє максимальним показником міцності, високими тягово-зчіпними властивостями з дорожнім покриттям.

Модель відрізняється за малюнком протектора, має великі блоки у вигляді шашок із пересіченими ламелями. 

Гума на фуру для кермової осі має високий рівень опору коченню, володіє відмінними гальмівними властивостями. Протектор складається з численних поздовжніх канавок, які забезпечують маневреність в управлінні, відведення води та зниження шуму при пересуванні.

Причіпна вантажна гума покликана забезпечувати мінімальний опір коченню. Цей чинник також впливає економію палива. За малюнком протектора вони подібні до покришок для кермової осі. Важливо! Щоб уникнути аварійних ситуацій, гума повинна суворо відповідати типу осі.

Колеса на вантажівку мають своє маркування:

  • F - на рульову вісь
  • D – для провідної осі
  • T - для причепів
  • Z – універсальні

Вантажні шини: особливості вибору

Залежно від умов експлуатації, шини для вантажівок поділяються на два види:

  • дорожні
  • універсальні

Ключовою відмінністю між ними є малюнок протектора. Дорожні шини призначені для тривалої їзди переважно на якісному покритті (I, II та III категорій). Вони забезпечують високу стійкість, і навіть скорочують витрата палива. Якщо ви займаєтеся міжнародними перевезеннями - цей тип шин чудово впорається зі своїм завданням. Однією з ходових є гума 22.5

Універсальні шини можуть мати різну конфігурацію протектора. Вони призначені для їзди з покриття будь-якої якості: як для легкого бездоріжжя, так і для асфальту. Їхня перевага полягає у високому рівні зчеплення. Підходять для регіональних перевезень, їзди у міських умовах.