Чи варто носити спортивні рукавички: плюси та мінуси

Плюси та мінуси використання спортивних рукавичок

Чи вірні якісь твердження про тренування у рукавичках? Що ж, давайте заглибимося в плюси та мінуси використання спортивних рукавичок.

Безпечне захоплення

Безпека та сила хвата мають першорядне значення, коли ви працюєте у тренажерному залі. Тільки уявіть, що гриф випадково вислизне з ваших рук, коли ви виконуєте жорсткий жим від плечей над головою. Такий промах – ризикована ситуація. І це одна з головних причин, чому ви повинні використовувати спортивні рукавички.

Крім того, ваші руки потіють у тренажерному залі, коли ви тренуєтеся в інтенсивному темпі. Рукавички гарантують, що ваш хват залишиться сильним та постійним, незалежно від кількості поту. Тренування в рукавичках для важкої атлетики краще, ніж важка атлетика без рукавичок взагалі. Крім того, ви отримуєте гарне зчеплення з підвищеною силою, тому це безпрограшна ситуація.

До речі, радимо купити рукавички для заняття спортом саме в інтернет-магазині Underline.

Додаткова підтримка зап'ястя

Деякі бренди також виробляють спортивні рукавички з підтримкою зап'ястя, які розширюють їхню підтримку, особливо на зап'ястя.

Спортивні рукавички з підтримкою зап'ястя зазвичай мають липучку або ремінець з петлею та гачком, які можна швидко та щільно обернути навколо зап'ястя. Ці рукавички щільно охоплюють зап'ястя та надають йому стійкості.

Вони запобігають травмам зап'ястя. І вони добре працюють для реабілітації будь-яких поточних проблем із зап'ястям, якщо вони у вас є, при цьому продовжуючи займатися важкою атлетикою та виконувати інші вправи.
Захист від пухирів та мозолів
Якщо ви досить довго тренуєтеся і займаєтеся важкою атлетикою в тренажерному залі, то ви розумієте біль і роздратування, які викликають неприємні мозолі.

Для багатьох бодібілдерів та пристрасних важкоатлетів, схильних до рваних мозолів та пухирів, ручні рукавички для важкої атлетики вирішують серйозну проблему.

Використання спортивних рукавичок дозволяє виключити утворення мозолів. З правильними спортивними рукавичками ви можете попрощатися з пухирями та мозолями.
Ці рукавички можуть допомогти вам, якщо ви хочете, щоб ваші руки були гладкими та м'якими, або ви хочете уникнути утворення пухирів.

Збільшена ємність тиску

Спортивні рукавички зменшують тиск на долоні, коли ви піднімаєте великі ваги. Знижений тиск допомагає вийти за межі ваших рук. М'язи грудей і спини більшості людей можуть витримати набагато більшу вагу, ніж їхні голі руки. Спортивні рукавички підвищують здатність ваших рук та зап'ястей витримувати навантаження.

Більше комфорту

Ще один ключовий фактор, чому люди вважають за краще використовувати рукавички для важкої атлетики, полягає в тому, що вони роблять важку атлетику зручною та простою. Більшість спортивних рукавичок мають подовжену рукоятку, що дозволяє бодібілдерам швидко та без травм переносити зайву вагу.

Часто гирі можуть бути холодними, особливо взимку, і тримати їх голими руками може бути дуже незручно та неприємно. Спортивні рукавички запобігають цим проблемам і захищають вас від неприємних відчуттів при піднятті холодних ваг.

Довший хват на перекладині

Під час інтенсивних тренувань, таких як станова тяга, згинання рук з гантелями або штанги, ви досягаєте точки, коли вже не можете виконувати вправу або утримувати штангу.

Цільовий м'яз, будь то біцепс, трапеція або спина, все ще досить сильна, щоб зробити ще кілька підходів, але ваша хватка втомлена через те, що ви так довго тримаєте штангу спітнілими руками. Ось де спортивні рукавички вступають у гру, щоб зіграти свою роль.

Добре продуманий набір тренувальних рукавичок підкреслює долоню рукавички, яка є основною точкою, з якою ви тримаєте штангу. Таким чином рукавички гарантують відсутність непотрібних рухів або прослизання.

І так само ви зможете утримувати своє положення доти, поки ваш цільовий м'яз може робити це без того, щоб ваш хват спочатку втрачав силу. Іншими словами, спортивні рукавички усувають слабку ланку та дозволяють отримати максимальну віддачу від тренувань.

Мінуси спортивних рукавичок

Є кілька мінусів спортивних рукавичок. Вони включають вартість, і в залежності від їх товщини і того, наскільки добре вони підходять, вони можуть заважати вашому захопленню і техніці. Деякі важкоатлети також бачать мінімальну користь від захисту та профілактики мозолів.

Зрештою, все зводиться до особистих уподобань та брендів, які ви вибираєте.

Висновки

Спортивні рукавички або рукавички для вправ використовуються важкоатлетами при тренуваннях та піднятті ваг. Ми вважаємо, що спортивні рукавички є одними з найважливіших речей, які слід додати до списку предметів першої необхідності практично для будь-якого заняття в тренажерному залі.

Є багато інших переваг рукавичок для важкої атлетики чи тренажерного залу, тому їх зазвичай використовують експерти та професіонали. Тим не менш, вони мають мінуси, і тому це повинен бути особистий вибір, який ви повинні спробувати і протестувати, перш ніж приймати остаточне рішення.