ФК "Прикарпаття" поступився супернику в стартовому матчі Першої ліги

Наставник івано-франківської команди прокоментував поразку своїх підопічних.

З поразки на домашньому полі розпочала футбольний сезон команда Олега Рипана. Івано-франківці поступились одному з фаворитів чемпіонату - житомирському «Поліссю». Після стартового матчу Першої ліги своїми враженнями від гри поділився головний тренер «Прикарпаття».

Олег Рипан відмітив, що команду надломив перший гол. Всього ж «Поліссю» тричі вдалося обійти воротаря господарів. Тренер наголосив, що гравцям треба проявляти характер, бо без нього буде важко змагатися за звання кращого клубу ліги й надалі. Експерт похвалив дії суперників та заявив, що його підопічні зроблять правильні висновки й будуть рухатися далі. 

Наступного разу «Прикарпаття» в рамках другого туру ліги зустрінеться з маріупольським ФК «Яруд». Матч заплановано на 2 вересня. З котируваннями на поєдинок вболівальники зможуть ознайомитися на сайті БК Паріматч. Для зручності користувачі можуть встановити спеціальний додаток на телефон. Як скачати Паріматч, розповідається на сайті Telecomasia.  

Завдання івано-франківської команди на поточний сезон - попасти в першу четвірку. Тренер «Прикарпаття» зізнається, що головними конкурентами команди на заході стануть «Полісся» та львівські «Карпати».

У минулому сезоні команда Олега Рипана випередила житомирян на три очки. У рейтинговій таблиці «Прикарпаття» посіло сьоме місце, а «Полісся» - дев’яте.

Команда Юрія Калітвінцева не тільки зберегла свій бойовий склад, але й підсилила його. В основі команди — екс-воротар «Маріуполя» Олег Кудрик, колишній захисник «Ворскли» Богдан Кушніренко, екс-захисник празької «Спарти» Вадим Червак, а також форвард «Десни» Пилип Будківський. Останній, до речі, вважається найдорожчим гравцем Першої ліги. Саме він відкрив рахунок у грі.

Що стосується складу «Прикарпаття», то команда втратила низку гравців. Владислав Семотюк перейшов до «Кривбасу», а Назарій Воробчак - до «Минаю». Однак є й новенькі. У складі івано-франківців дебютували захисник Олександр Аксьонов, 22-річний півзахисник Микита Тітаєвський і 19-річний різноплановий атакувальний гравець Максим Стаднік.

Гру господарів проти «Полісся» не можна було назвати млявою. Підопічні Олега Рипана намагалися перевести гру вперед і відігратися, однак наражалися на контратаки суперників. Другий гол реалізував Дмитро Шастал, асистував якому Будківський. 

Останній переможний гол в зустрічі був забитий на 35-ій хвилині Артемом Козаком. Господарі мали кілька моментів для того, щоб відповісти супернику і зменшити відрив, однак реалізувати їх не змогли. 

Наставник «Полісся» також прокоментував матч. Він відмітив хорошу гру своєї команди, контроль м’яча, перехід із однієї фази в іншу. Помітив наставник і помилки, які планує розібрати на тренуваннях зі своїми підопічними. 

У наступному турі команда Юрія Калітвінцева зустрінеться із «Епіцентром» у Кам'янці-Подільському.