Краса та чарівність осіннього букету

Осінь по праву вважається найкрасивішою порою року. «Очей чарівність» тішить нас буянням червоних і коричневих фарб, щедрим золотом і достатком урожаю. Для флориста осінь виявиться справжнім раєм: його фантазію нічого не обмежує, можна вибирати будь-які, найнеймовірніші поєднання з квітів, плодів та колосків. Навіть звичайне листя на деревах у цей час перетворюється на вишукану прикрасу!

Осінь - особлива пора року, яка дарує спокій і навіює смуток одночасно. Однак осінні квіткові композиції здатні підняти будь-який настрій, адже від грамотно складеного букета віє ніжністю, чарівністю, особливою красою та вишуканістю. Замовивши такий букет на сайті https://florina.ua/ ви зможете повністю преконатися у цьому.

Види квітів для осіннього букета

Найчастіше для подібних композицій використовуються сезонні квіти: айстри, гладіолуси, жоржини, хризантеми. Найчастіше в саду ще залишаються троянди, які привертають погляди своєю пишною пізньою красою – їх також не зайве включити до букету.

Прикрасити будь-яку осінню композицію може фізаліс або, як їх ще називають, китайські ліхтарики. Плід цієї рослини дійсно нагадує паперовий ліхтарик, що зворушливо звисає на тонкому стеблинку. Фізаліс навіть після висихання зберігає свої яскраво-червоні та помаранчеві відтінки, що робить цю квітку не тільки красивою, але й практичною.

А чи знаєте ви про символіку осінніх кольорів? Красива легенда свідчить, що перші айстри з'явилися з зірок, що впали на землю. Ця прекрасна квітка-куля з м'якими голчастими пелюстками розповість дівчині про її винятковість, про те, що в очах вона дарує справжня зірка. Пишні жоржини в Японії вважаються царськими квітами, а тендітні хризантеми уособлюють невинність і юність.

Що обов'язково має бути в осінньому букеті?

Осінні букети, як правило, підкреслюють багатство цієї пори, її багатоликість і пишність. Дозволено буде відійти від мінімалізму та поекспериментувати з незвичними відтінками та поєднаннями. Відмінним доповненням до букету стануть колоски, також можна додавати ягоди та фрукти, наприклад, яблука та шипшина з горобиною – ці соковиті червоні кольори нікого не залишать байдужим.

Оригінальною вставкою будуть дубові жолуді та висушене золоте листя. Для прикраси композиції підійде плетений кошик або декоративна мішковина. Вона нагадає про одне із важливих значень осені – це час та свято врожаю.

Єдине правило щодо осінніх букетів полягає в тому, що в них не додають зелені. Декілька контрастних зелених гілочок композиції не зіпсують, але основний акцент все-таки повинен припадати на інші кольори.

Колірна гама для осінніх букетів

А які ж відтінки варто віддати перевагу? У цьому плані осінь вкрай щедра: у розпорядження флористів кольорова гама золотих, жовтих, помаранчевих, червоних, багряних та коричневих відтінків. Будь-які теплі і соковиті тони, що нагадують нам про сонячні дні, що минають і разом з тим зраджують всю красу днів осінніх, будуть актуальні.

Якщо ж душа просить легкого осіннього смутку, можна вибирати сині, фіолетові та фіолетові кольори. Ці перші холодні нотки дозволять розрізнити за яскравістю осіннього свята близьке подих зими, що сподобається романтичним натурам.

Кому призначається осінній букет

Отже, всі основні складові ідеального осіннього букета: квіти, їх відтінки та додаткові прикраси перераховані. А кому ж подарувати таку красу?

Восени знайдеться чимало нагод вручити квіти. По-перше, саме цей час припадає Свято Знань – перше вересня. Квіти для вчителів – це стала традиція, за допомогою якої можна як розповісти про свою подяку, так і налагодити стосунки. Пишні букети для першокласників підкреслюють святковість моменту, а «солідні» квіткові композиції старшокласників пом'якшують сум розуміння: цього року доведеться прощатися зі школою.

Осінь вважається чудовим часом для весілля. Літня спека в цей час вже відступає, поступившись місцем м'якому теплу, а гарне згасання природи налаштовує на романтичний лад. Букет нареченої, складений з яскравих осінніх квітів, буде неймовірно красиво гармоніювати з білою сукнею нареченої. А золоте листя та ягоди допоможуть вирішити питання з небанальним оформленням залу для урочистостей.

Зверніть увагу, що при складанні осіннього букета нареченої можна віддати перевагу тим кольорам, які висихаючи, зберігають свою красу, в поєднанні і висушеним листям і горобиною, що довго не псується. Така квіткова композиція збережеться після весілля і не один рік нагадуватиме про щасливий день.