Що таке SEO і навіщо потрібна пошукова оптимізація

Просування, розкручування, підвищення видимості сайту в пошукових системах. Все це про SEO. Щоправда, досвід співпраці з малим бізнесом, підприємцями, які поки що тільки збираються виходити в онлайн, показує, що люди погано розуміють, що таке SEO і для чого воно потрібне.

Зовнішня привабливість сайту – це лише перший крок до успіху. І навіть найцікавіший контент не дасть результатів, якщо його ніхто не побачить. Для цього і слугує пошукова оптимізація. А на сайті seosolution.ua/prodvizhenie-sajta-usa.html ви дізнаєтесь про діяльність компанії SEO SOLUTION, яка спеціалізується на SEO просуванні англомовних сайтів в США та Канаді. 

На самому початку появи інтернету, існувало не так багато сайтів, їхня кількість зростала з кожним днем ​​і з'явилася необхідність створення пошукових систем. Спочатку вони не були складними, їхнє завдання полягало в індексації інформації ресурсів та видачі пошукових результатів користувачам. Вже тоді фахівці побачили залежність трафіку від пошукових систем, і це породило нову науку, яка відома як SEO.

Search Engine Optimization (SEO) - це комплекс методів оптимізації сайтів, спрямований на підвищення позицій ресурсу в пошуковій видачі за певними запитами, з метою збільшення трафіку та потенційних клієнтів. З розвитком пошукових систем розвивалася пошукова оптимізація. На сьогоднішній день пошукові системи все більше розуміють людину це і сприяє детальнішому вивченню ресурсів на предмет зручності та корисності для користувача пошуковими роботами.

Для чого потрібно SEO інтернет-магазинам, корпоративним порталам і навіть лендингам із сайтами-візитками?

Зростання пошукового трафіку

Незважаючи на популярність соцмереж та месенджерів, Google у топі за відвідуваністю в мережі. Медіа, бренди та агенції зацікавлені у пошуковому трафіку не лише через його потенційний обсяг. Важлива відмінність від інших каналів у тому, що не потрібно платити за кожен клік та перехід на сайт, як у контекстній та таргетованій рекламі.

При цьому, звичайно, не можна назвати пошуковий трафік безкоштовним, адже особливо спочатку потрібно багато вкладати в контент, технічну оптимізацію та інше. Але інвестиції в SEO приносять результат та окупаються у довгостроковій перспективі (від 4 до 12 місяців).

Поліпшення досвіду користувача

Головне завдання пошукової системи – дати якісну відповідь на запит користувача. Тобто вибрати серед багатьох сайтів найбільш релевантний, зручний, інформативний, авторитетний. Так, наприклад, пошукові системи враховують при ранжируванні:

  • швидкість завантаження сторінки - чим швидше завантажується, тим краще позиції в пошуку (за інших рівних);
  • адаптивність - зручність відображення у всіх пристроях, браузерах, операційних системах;
  • безпека сайту – наявність підключеного https; відсутність вірусів;
  • збіг слів із запиту з метатегами (title, description), оскільки в них міститься додаткова інформація про сторінку для пошукових систем;
  • наявність відгуків, інформації про оплату, доставку, гарантії.

Таким чином, коли ви робите грамотну SEO-оптимізацію, ви не тільки підвищуєте трафік на сайт, але й паралельно покращуєте досвід користувача. Зручність та інформативність дають відвідувачеві привід довше залишатися на сайті, повертатися ще й ще, робити замовлення, залишати заявки.

Зростання трафіку та лідів, покращення поведінки на сайті можна очікувати лише при використанні чесного «білого» SEO. Сірі та чорні методи пошукової оптимізації, навпаки, з високою ймовірністю призведуть до песимізації та санкцій.