Онлайн школа – всі плюси та мінуси вибору

Науково-технічний просгрес вплинув на багато сфер життя людини, і освіта не стала винятком. Тепер, щоб придбати будь-які навички та знання, не обов'язково відвідувати очні заняття, і все це завдяки можливостям, які дає онлайн-навчання. Детально розглянемо особливості такого формату та розберемо властиві йому переваги та недоліки.

Сучасні технології дозволяють батькам вибирати для своєї дитини один із двох способів здобуття освіти – класичну або онлайн школа. Другий варіант набирає все більшої популярності, так як онлайн-навчання дозволяє учню економити багато часу, який він може витратити на відпочинок або хобі. Живі уроки в онлайн школі Planetaclub - це гарантія здобуття повноцінної освіти в домашніх комфортних умовах. 

Але перш ніж зупинитися на дистанційній школі, варто дізнатися про переваги і негативні риси даного формату.

Переваги дистанційного навчання онлайн школі

Плюси онлайн-навчання численні, але серед них слід виділити основні:

  • Нема зайвих обов'язків. Учню не потрібно брати участь у лінійках, організаційних зборах, чергуваннях – ці заходи лише забирають зайвий час, який краще витратити на навчання. Також не потрібно витрачати гроші на шкільну форму, змінний одяг.
  • Економія часу. Дитині не доведеться щодня їздити до закладу, для навчання в онлайн-школі достатньо виділити зручне робоче місце з гарним освітленням. Такий підхід дозволяє зосередитися лише на головному – на заняттях та домашній роботі.
  • Можливість самореалізації. Такий формат відмінно підходить і для сором'язливих і затиснутих дітей, яких обтяжує чужа увага. Боязкі малюки швидше знаходять впевненість у собі та своїх знаннях, що позитивно позначається на успішності.
  • Мобільність. Учень може займатися у будь-якій точці світу. Головна умова – наявність якісного інтернету та камери.

Мінуси онлайн навчання

Незважаючи на позитивні сторони дистанційного навчання, є думка, що онлайн-школа підходить не для всіх дітей. Такої точки зору дотримуються батьки, які впевнені, що традиційний заклад допомагає соціалізувати нетовариську дитину, навчити вибудовувати стосунки з однолітками і заводити друзів.

Але цю проблему легко вирішити, якщо школяр відвідуватиме гуртки та секції за інтересами. На допомогу приходять і соціальні мережі – сьогодні дітям набагато простіше спілкуватись одна з одною.

Інші особливості дистанційного формату

  • Підбираються різні способи подання інформації кожної вікової групи. Діти з 1-4 класів легше засвоюють нові знання у ігровому форматі. Діти старшого віку більше люблять аналізувати матеріал – обговорювати з педагогом, працювати з медіа-файлами та яскравими посібниками. Випускники ж наголошують на підготовці до ЗНО.
  • Педагоги онлайн-школи допомагають розвинути в учнях відповідальність: вітається самостійна робота, пошук матеріалів. Дані якості допоможуть учням надалі при вступі до ВНЗ.
  • Так як у класах знаходиться обмежена кількість дітей, кожен учень отримає багато уваги від викладачів - вчитель отримує можливість якісніше контролювати успішність.
  • Структура уроку ідентична традиційному шкільному заняттю. Уроки тривають 40 хвилин та розділяються стандартними змінами по 5 або 10 хвилин. У ході заняття педагог перевіряє домашні роботи, відповідає на питання, що виникають і приступає до пояснення нової теми.
  • Якщо дитині дуже складно даються знання або вона запустила якийсь предмет, то вона завжди може звернутися за допомогою до репетитора. Індивідуальні заняття допоможуть швидко надолужити пропущені теми.