Як вибрати найкращий VPN-сервіс

Технологія VPN має безліч плюсів, починаючи з того, що всі ваші дані будуть шифруватися, а ваша активність в мережі буде захищена від сторонніх очей, і закінчуючи можливістю анонімного перегляду веб-сайтів і підключення через різні IP-адреси.

Тепер, коли ви почали підшукувати собі VPN-сервіс, ви напевно помітили, що цих сервісів дуже багато. Щоб не бути голослівними, зараз на ринку понад 300 VPN-сервісів! І як із усього цього різноманіття вибрати ідеальний сервіс саме для вас? Все просто. Ви повинні вирішити для себе, чого саме ви чекаєте від VPN-сервісу і завдяки цим критеріям ви знайдете те, що потрібно. А щоб вибрати найоптимальніший для себе варіант, фахівці радять скачати впн на сайті zoogvpn.com, саме компанія ZoogVPN на сьогоднішній день рахується  одним з найнадійніших постачальників послуг VPN на вітчизняному ринку.

Але, все ж таки, як дізнатися, що саме вам потрібно? Перегляньте список, наведений нижче. Ми сформулювали для вас кілька порад, які допоможуть визначити, які послуги VPN-сервісу стануть у нагоді саме вам, і як вибрати найкращий сервіс серед подібних.

Вирішіть, навіщо вам потрібний VPN-сервіс

Ви не заходите в магазин Apple, щоб купити перший ноутбук, що попався на очі, вірно? Той самий принцип діє при виборі VPN-сервісу. Якщо ви хочете працювати з VPN-сервісом, до якого можна підключити всі пристрої у вашому будинку, вам варто звернути увагу на VPN для роутера (до такого сервісу можна буде підключити кілька пристроїв одночасно).

Якщо ви часто дивитеся онлайн-фільми, вам потрібен VPN-сервіс, що гарантує високошвидкісне і надійне підключення, а також необмежену пропускну здатність мережі.

У той же час тим, хто часто подорожує та багато в чому покладається на громадські мережі WiFi, потрібний VPN-сервіс, який гарантує найвищий рівень захисту із серверами по всьому світу.

Перегляньте характеристики кожного VPN-сервісу

Кожен VPN-провайдер ставить у пріоритет щось своє. Це може бути швидкість, якість та надійність шифрування, анонімність користувачів, тому вам необхідно переконатися, що ваші пріоритети збігаються.

Якщо ви хочете отримати доступ до геоблокованого контенту, то пріоритетом будуть VPN-сервіси, які відомі тим, що можуть обходити подібні блокування.

Якщо ви займаєтеся журналістикою або просто цінуєте свою конфіденційність та анонімність, вам слід шукати VPN-провайдера, який дотримується безлогової політики та використовує надійні методи шифрування.

Також варто перевірити, які протоколи безпеки використовуються цим VPN-сервісом і чи має він функцію екстреного відключення від інтернету.

Перевірте, які пристрої сумісні з програмою

Більшість VPN-сервісів підтримують всі основні платформи (Windows, Mac, Android, Linux та iOS), але деякі з них доступні лише для деяких із платформ. Якщо ваш ПК працює на ОС Windows, але також ви користуєтеся iPhone, то варто переконатися, що вибраний VPN-сервіс має програми для обох платформ.

Також непогано буде подивитися, скільки пристроїв ви зможете підключити до сервісу одночасно. До деяких VPN-сервісів ви зможете підключати необмежену кількість пристроїв, тоді як до інших можна одночасно підключити максимум три.

Знайдіть VPN-сервіс з дружнім інтерфейсом користувача

Процес встановлення програми та інтерфейс багатьох VPN-сервісів досить складні. Тому, якщо ви не маєте поглиблених знань у цій галузі і не хочете створювати собі проблеми, намагаючись розібратися в технічних тонкощах такої програми, то важливо знайти такий сервіс, де всі дії будуть максимально простими, а інтерфейс зручним та зрозумілим.

Деякі VPN-сервіси встановлюють свої програми віртуально, так що вам не доведеться взагалі нічого робити самостійно.

Переконайтеся, що ви зможете працювати із серверами тих регіонів, які вам потрібні

Кількість серверів та його розташування може стати вирішальним чинником під час виборів VPN-сервиса. Наприклад, уявимо, що ви живете в малонаселеній чи слаборозвиненій країні або, можливо, плануєте поїхати туди на якийсь час. У цьому випадку вам потрібен VPN-сервіс, який має сервери десь поблизу.

Китай сумно відомий тим, що послуги з надання інтернет-зв'язку тут обмежені, тому тут потрібний VPN-сервіс, який може обходити місцеві блокування, особливо якщо ви збираєтеся проживати і працювати в цій країні.

Визначте, який тарифний план вам найбільше підходить

Завжди важливо подумати про оплату послуг VPN, коли ви вирішуєте, що краще вибрати. Розцінки відрізняються залежно від функціоналу VPN-сервісу та тривалості підписки.

Також важливим є спосіб оплати. Деякі VPN-сервіси користуються лише повністю анонімними способами оплати, наприклад, оплатою біткоінами, тоді як інші приймають оплату через подарункові картки, які також можна придбати, не надаючи особистих даних.

Безкоштовні VPN-сервіси можуть стати великою спокусою, але ми не рекомендуємо вам користуватися ними. Навіть якщо ви не платитимете за них гроші, ви цілком можете розплатитися по-іншому: переглядаючи дратівливу рекламу, журячись над нестабільним підключенням або поганою якістю трансляцій.

Якщо розмір щомісячної плати для вас критичний, перегляньте VPN-сервіси, які пропонують користувачам відмінні знижки та купони на знижки.

Шукайте VPN-провайдера з надійною підтримкою користувача

Одна з дуже важливих характеристик VPN-сервісу, яку часто забувають, це доступна 24/7 техпідтримка.

VPN-сервіси постійно вдосконалюються та змінюються, тому дуже важливо, щоб ви завжди могли швидко та без зусиль зв'язатися з кимось, хто допоможе вам вирішити будь-яку проблему, з якою ви зіткнулися. Віддаємо перевагу VPN-сервісам, у яких є живі чати, оскільки відповідь на електронний лист або тикет часто доводиться чекати кілька годин, якщо не днів.