Грамотно складаємо цікавий туристичний маршрут

Ваші емоції від поїздки та витрати безпосередньо залежать від того, як Ви складете свій туристичний маршрут. Не так важливо, в одній чи кількох країнах планується подорож, у своїй рідній країні чи за кордоном. Важливо знати, з чого розпочати свій шлях та врахувати все до дрібниць.

План маршруту

Насамперед потрібно визначитися, що хочеться побачити та де побувати. Це може бути похід у ліс, прогулянка пляжем, екскурсія визначними пам'ятками або поїздка в гори.

Визначившись із головною метою поїздки, стане простіше скласти список міст, які варто відвідати. Атласи, путівники, навігатори та інтернет допоможуть продумати шлях. У кожній подорожі є те, що хочеться побачити найбільше: для когось це Лувр, для інших Пізанська вежа, а комусь до душі сафарі. До речі, в Україні теж багато цікавих мальовничих місць, зокрема для поціновувачів природних красот хочеться порадити унікальний Дружбівський кар'єр, наповненого дивовижною водою блакитно-зеленого кольору. Це справжня природна перлина на житомирщині, досить популярне місце відпочинку.  

Не варто складати надто довгий шлях і виходити на кожній зупинці громадського транспорту. Виділіть кілька найбільш значущих для вас місць і вивчіть їх від і до. А решта – залиште на наступну відпустку.

Транспорт

Вибір транспорту індивідуальний. Найголовніше: має влаштовувати вартість квитків, швидкість та комфорт. Автомобіль гарний тим, що можна змінити маршрут і зупинитись у будь-якому місті. Але довга дорога може швидко вимотати та втомити.

Літак частіше обирають ті, хто запланував поїздку до іншої країни. Сучасна авіація дозволяє відвідати будь-яку частину світу і летіти в комфорті, теплі та зручності. Потяг підійде для тих, хто боїться летіти літаком і звик до наземного транспорту. Буває, що автобус і пором допоможе швидше дістатися потрібного місця: ними часто користуються в Азії.

Клімат

Перед поїздкою потрібно вивчити прогноз погоди в регіонах країни, куди запланована поїздка. Тоді можна буде визначитися, який одягнути одяг, що взяти з косметичних засобів та речей із собою: сонячні окуляри та парео, парасольку чи пуховик.

Визначні пам'ятки

Перед поїздкою важливо знайти інформацію про пам'ятки архітектури, музеї, театри, парки та культурні спадщини. Потрібно знати:

  • місце розташування;
  • станцію метро чи зупинку автобуса;
  • години та ціну за відвідування;
  • можливість бронювання.

Це допоможе зберегти дорогоцінний час та провести відпочинок без зайвої метушні.

Важливо! Деякі популярні пам'ятки мають власні сайти. Потрібно забронювати час відвідування заздалегідь та сплатити квиток онлайн. Тоді не доведеться витрачати час у чергах і нижче ймовірність натрапити на шахраїв.

Національні свята

У кожній країні є свої культурні цінності та традиції. Можливо, Ваша відпустка збігається з національним карнавалом або святом, що зробить відпустку ще більш цікавою.

Ночівля: готелі, кемпінги

Вибір ночівлі залежить лише від власних можливостей та уподобань. Бажано наперед дізнатися, в яких готелях можна зупинитися, якщо ви цінуєте комфорт та зручність. Можна взяти в оренду будинок чи квартиру подобово. Часто для зручності вони розташовані поряд з вокзалами або дуже красивих місцях.

Для любителів нових вражень та колориту підійде кімната у місцевих мешканців. Автотуристи віддадуть перевагу спокійному готелі кемпінг.