Даруємо алкоголь: як обрати напій у подарунок

Обрати подарунок буває складно навіть добре знайомій людині, не кажучи вже про не найближчих товаришів. У таких випадках на допомогу приходять універсальні варіанти презентів: квіти, солодощі, подарункові сертифікати або алкоголь. Сьогодні ми поговоримо саме про алкогольні напої й розкажемо, яке спиртне українці дарують одне одному і як знайти серед розмаїття напоїв найбільш вдалий варіант.

алкоголь

Кому і що дарують

Суворих правил у цьому питанні не існує: ухвалювати рішення краще, спираючись на власні роздуми, але в цілому купити спиртні напої можна і жінці, і чоловіку, і знайомому або другу, і бізнес-партнеру або керівнику.

Загальні рекомендації універсальні:

  • Жінкам дарують вино, шампанське, лікери й вермути. Не буде зайвим приділити особливу увагу пакуванню та естетичності тари.
  • Чоловікам презентують міцний алкоголь: віскі, бітери, ром, горілку. При виборі напою можна акцентувати увагу на сувенірності та ексклюзивності подарунка.
  • Зважайте на характер відносин з тим, хто отримує подарунок. Друзям можна дарувати «несерйозні» напої: пиво, сидр, настоянки. При виборі презенту для співробітника має підкреслюватись офіційність стосунків, і для веселощів у такому разі немає простору.

Як презентувати

Алкоголь доречно дарувати разом із посудом, з якого його дегустують. Спиртне може зайняти центральне місце у композиції з квітів, солодощів, фруктів або м'ясних делікатесів — наприклад, у ковбасному букеті.

Подарунок може мати вигляд тематичного набору: у склад винних наборів входять штопори, корки різних розмірів, затискачі, термометр, до складу ромових — сигари, цукерки, темний шоколад. Ефектно виглядає пакування, що відповідає характеру напою: ігристі вина можна дарувати у плетених кошиках, віскі — у дерев'яних футлярах, вино — у крафтовому папері.

Обираємо різновид алкоголю

«Подарунковими» алкогольними напоями найчастіше стають:

  • Пиво. Бюджетний, але ввічливий гостьовий презент, що потішить господаря вечірки з піцою. До того ж пиво хутко розійдеться у великій компанії.
  • Вино. Універсальний подарунок для побачення, вечері, дня народження, Нового року та інших свят. Сомельє рекомендують зупиняти вибір на напівсолодкому різновиді, тому що він має більш-менш нейтральний смак.
  • Шампанське. Гарний вибір для романтичної вечері. Рекомендують дарувати з квітами та шоколадом.
  • Віскі. Найкращим варіантом для поціновувачів стане односолодовий тип напою, тоді як тим, хто не ще мало знайомий з цим алкоголем, краще дарувати купажований.
  • Текіла. Міцний, але «веселий» напій, який можна подарувати разом з частинкою Мексики: сіллю, лаймом, сомбреро, пончо. Такий подарунок гарантує отримувачу незабутні емоції.
  • Кальвадос. Незвичайний тип напою, яблучний бренді з дубовим ароматом. Підійде як подарунок для тих, кого складно здивувати, а також колекціонерам алкогольних цікавинок.