Вибираємо захисне скло для телефону

Вибір захисного скла в даний час величезний - достатньо лише бажання, а підібрати такий аксесуар можна на будь-який колір, смак і гаманець. Однак, великий вибір народжує питання – як вибрати якісне захисне скло для телефону? Які параметри потрібно дивитися? За яким критерієм орієнтуватися та робити вибір? Чи є ціна основним фактором при виборі захисного скла? Спробуймо розібратися.

Cформулюємо ті базові параметри, за якими це скло потрібно вибирати, а тим часом магазин ncase пропонує оптом ці, та інші якісні аксесуари до мобільних телефонів.

Захисне скло виготовлене під конкретну модель смартфона

На відміну від універсальних захисних плівок, розрахованих на підріз за місцем під кожну модель, скло таким чином підігнати не вдасться. Відповідно, воно спочатку має бути відповідного розміру, а вирізи та прорізи повинні співпадати зі своїми місцями на телефоні.

Захисне скло має бути достатньої товщини

Діапазон допустимої товщини скла без втрати захисних характеристик варіюється від 0,26 мм до 0,33 мм. Найменша товщина не зможе забезпечити достатню міцність при ударі, а більша буде надмірною і смартфон втратить свій зовнішній вигляд.

Захисне скло має бути достатньої міцності

Базова жорсткість захисного скла дорівнює 9H. Невеликі відхилення допускаються, але не більше норми. Такий показник з одного боку зберігає гнучкість скла, що покращує гасіння фронтальних ударів. І при цьому зберігається достатня міцність для протистояння ударам у торець.

Відсутність зайвих вкраплень у структурі скла (частинки, бульбашки повітря тощо)

Оскільки захисне скло для смартфона – композитний матеріал, при виробництві можливе попадання до матеріалу зайвих твердих фракцій – пилу, піску та іншого. У якісному захисному склі їх не повинно бути. Також, при відливанні скла та поєднанні шарів можливе утворення повітряних бульбашок у самій структурі скла – це також вважається браком і не допускається.

Дотримуючись цих чотирьох базових правил, ви отримаєте якісне захисне скло для смартфона. Крім того, можна вибирати за додатковими характеристиками, кожна з яких дасть вам ті чи інші плюси.

Яке ще буває захисне скло

  • Матове або глянсове захисне скло. Матове захисне скло краще підходить для яскравого сонячного світла, оскільки активно його розсіюють. Однак потрібно враховувати, що при використанні такого скла підвищується зернистість зображення, а сама картинка стає темнішою. Глянцеве захисне скло універсальне і підходить для будь-якої світлової обстановки.
  • Наявність UV-захисту. Деякі виробники при виробництві скла встановлюють додатковий шар у композиті, який, як запевняють, повинен знизити навантаження на очі при роботі з телефоном. В результаті скло (і зображення на екрані) набуває блакитнуватого відтінку.