Як обрати смарт-годинник для спорту та шопінгу?

Смарт-годинник - це сучасний пристрій, який може використовуватися для здійснення величезної кількості завдань. Це чудовий гаджет, який виконує роль власного тренера, фіксуючи кількість пройдених за день кроків, а також витрати енергії. Завдяки цьому, смарт-годинники, що є на сайті https://deka.ua/articles/top-21-reyting-luchshikh-byudzhetnykh-smart-chasov/463/ досить часто використовують прихильники фітнесу та спорту. Проте на контролі власної ваги та рухливості задачі смарт-годинників не закінчуються. Існує величезна кількість приладів, які здатні працювати у складних умовах, під час сильного морозу або спеки, при потраплянні води в середину.

Як обрати смарт-годинник для безконтактної оплати?

Величезна кількість людей, що мешкають у місті, бажають обзавестися приладом з функцією безконтактної оплати. Такі смарт-годинники доповнені NFC-модулем, який працює й на звичайному телефоні. Наразі такі прилади пропонує компанія xiaomi, а також samsung.

Огляд смарт-годинників з NFC-модулем:

  • Чудовим варіантом у категорії ціна-якість варто зазначити смарт-годинник від samsung з функцією NFC-оплати. Варто розуміти, що у годинниках xiaomi NFC працює у поєднанні з google pay, у який спочатку потрібно занести всю інформацію, яка стосується платіжних карток.
  • Щоб здійснити безконтактну оплату, потрібно знайти необхідний розділ та відкрити карту, з якої ви хочете списати гроші. Це потребує декількох секунд часу. Головною перевагою смарт-годинників від apple, є власна екосистема, в результаті чого використовується спеціальна система оплати apple pay.
  • Вона працює дещо інакше, та відрізняється від google pay. Швидкість користування NFC-модулем у apple watch значно менша. Сплатити покупку можна всього за дві секунди. Для цього достатньо двічі натиснути на бокову кнопку, а потім прикласти годинник до терміналу безконтактної оплати. У apple watch немає необхідності довго шукати програму та декілька раз клікати різноманітні вкладки, щоб відкрити необхідну картку.

Принципи вибору смарт-годинників для подорожей та фітнесу

Обираючи смарт-годинник, перш за все визначають, для яких цілей його купують. Якщо це сучасний гаджет, щоб отримувати дзвінки та повідомлення з соцмереж, тренер для контролю власної ваги, то можна обрати найбільш простий та дешевий смарт-браслет, наприклад xiaomi mi band. Якщо основне завдання - це мати доступ до GPS навігатора, спеціальних карт місцевості, які зазвичай використовують туристи та любителі гірських подорожей, то краще обрати професійні прилади від Garmin, які пройшли випробування у складних умовах. Такі прилади доповнені міцним склом, а також корпусом, який не пропускає вологу та пил.

Варто зазначити, що годинники для спортсменів суттєво відрізняються від звичайних, які використовуються у місті. У них може і не бути величезної кількості програм для безконтактної оплати, але вони чудово захищені від вологи, пилу та стійкі до механічних пошкоджень.