Методи виготовлення та різновиди тротуарної плитки

Тротуарна плитка — це універсальний матеріал, який використовується для оздоблення доріжок біля будинку та тротуарів. Наразі в асортименті будівельних магазинів, фірм, що займаються виготовленням продукції, є величезна кількість різновидів. Вони відрізняються методом виготовлення, а також технічними та експлуатаційними характеристиками.

Різновиди тротуарної плитки

Наразі в інтернеті можна знайти величезну кількість запитів для самостійного виготовлення тротуарної плитки. В якості форми зазвичай використовують пластикові пляшки або саморобні конструкції. Такий метод застосовують і в промислових масштабах, але з використанням спеціальної техніки та професійних форм. Така тротуарна плитка ціна якої зовсім низька, слугує декілька років.

Класифікація тротуарної плитки:

  • Вібролита. Метод використовується власниками невеликих дачних ділянок. В основі виготовлення немає специфічних інструментів та приладів, окрім вібростола. Спеціальною цементною сумішшю заповнюють пластикові форми та поміщають на стіл, який вібрує. Завдяки цьому вдається видалити бульбашки повітря.
  • Вібропресована плитка потребує спеціального обладнання, яке здійснює додатковий тиск на будівельну суміш. Для цього використовують спеціальні прес-форми, у яких видалення бульбашок та зайвої вологи здійснюється завдяки високому тискові. Плитка коштує трохи дорожче, ніж попередній варіант, але відрізняється експлуатаційними характеристиками. Завдяки видаленню бульбашок, плитка від компанії anvigroup.com.ua стійка до води та морозу.

Сучасні та високотехнологічні різновиди тротуарної плитки

Клінкерна плитка зазвичай ввозиться з-за кордону: Германії та Франції. Ця методика виготовлення популярна вже більше двохсот років. В основі виготовлення цієї плитки лежить використання спеціального клінкерного піску, який складає 75 % від загальної маси будівельної суміші. При виготовленні плитки використовують також підвищений тиск, завдяки чому вдається отримати щільні елементи, які потім поміщають у сушильні шафи з високою температурою. Здійснюється витримка плитки при високих температурах та її загартовування. Завдяки цьому вдається отримати стійкий до атмосферних явищ матеріал.

Останнім часом досить популярною вважається спеціальна полімер піщана плитка, в основі якої лежить використання сучасних пластиків. Мінеральні компоненти у вигляді піску, цементу або подрібненого каміння, змішуються з сухими полімерами та поміщаються у спеціальні форми. Розсипчаста суміш нагрівається, в результаті чого пластикова складова поступово розплавляється та перетворюється на рідину, покриваючи усі мінеральні частинки та домішки. Після охолодження пластик застигає та стає твердим. Компанії ANVIGROUP вдається отримати дуже міцний та стійкий матеріал, який відрізняється чудовими експлуатаційними характеристиками.