Як обрати ідеальний комод

Комоди є одним із універсальних та найбільш практичних предметів інтер’єру. Такі меблі ніби створені для того, щоб у вашому домі було більше світла, простору та комфорту, адже вони зовсім не є громіздкими.

Комоди є одним із універсальних та найбільш практичних предметів інтер’єру. Такі меблі ніби створені для того, щоб у вашому домі було більше світла, простору та комфорту, адже вони зовсім не є громіздкими. Можливість розташувати на комоді будь-які декоративні речі, наприклад статуетки, вазони з квітами чи шкатулку з прикрасами, допомагає створити затишок та прикрасити інтер’єр.

Попри широке поширення таких меблів, навіть серед недорогих варіантів можна знайти унікальну річ, яка найкраще доповнить вашу домівку та стане її оригінальним доповненням. В українських інтернет-магазинах можна купити комод https://www.dybok.com.ua/ua/product/catalog/16 будь-якого дизайну та розміру за прийнятними цінами.

Як обрати меблі за призначенням

Однією з характеристик, що визначає сферу застосування комоду, є розташування шухляд:

  • для спальні найбільш вдалим рішенням є придбання меблів із висувними ящиками. Тут зручно зберігати білизну;
  • у вітальні зазвичай використовують більш декоративні моделі, які можуть мати вбудовану підсвітку чи прозорі дверцята;
  • у коридорі розташовують найбільш практичні меблі. Зазвичай вони оснащені простими дверцятами, що відкриваються, або шухлядами чи їх комбінацією.

Якщо комод не лише прикрашатиме собою інтер’єр, але й призначатиметься для зберігання великої кількості речей, варто замислитися над його місткістю. У просторих кімнатах можна розташувати достатньо габаритні меблі. Якщо вільного місця недостатньо, оберіть високий варіант з місткими шухлядами. У такому випадку інтер’єр виглядатиме більш лаконічно.

Якщо в домі є маленькі діти, встановлювати у їх кімнатах високі меблі може виявитися небезпечно. Щоб дістатися верхніх полиць, малюк може спробувати залізти у шухляду, впасти та травмуватися. Для дитячих кімнат краще обирати невисокі моделі.

Меблі для естетики

У порівнянні з іншими способами зберігання речей комоди є найбільш естетичним варіантом. Звісно ж, шафи є більш містким та дозволяють розміщувати пальто чи довгі сукні – у цьому невеликі за розмірами меблі не можуть конкурувати. Проте навіть часткова заміна масивних виробів мінімалістичними створить у кімнаті відчуття простору, адже на рівні людського ока ніщо не робитиме кімнату меншою. Вибору відповідного дизайну комодів варто приділити не менше уваги, ніж придбанню габаритних речей. Вони мають продовжувати обраний стиль та можуть виступати у ньому яскравим акцентом.

Купуючи новий комод, зовсім не обов’язково обирати модель, яка точно відповідає кольоровій гамі інтер’єру та здатна злитися з ним. Якщо виріб розташований окремо від інших меблів – він може виділятися на загальному тлі. Наприклад, на білому фоні стіни можна розмістити комод із чорними візерунками, навіть якщо вся кімната оформлена лише у світлих тонах.

Ще один варіант використання невеликих за розмірами меблів – розділення з їх допомогою простору великої кімнати. Встановлений посеред неї стильний комод слугуватиме своєрідною межею між різними зонами.