Особливості турів вихідного дня

Тривалу подорож більшість може дозволити собі лише раз на рік. А нові враження хочеться отримувати якнайчастіше! У цьому випадку на допомогу приходять поїздки «вихідного дня». Як правильно їх організувати та куди можна поїхати?

Плюсів у таких поїздок безліч, у цьому ви переконаєтесь, якщо замовите тури в Буковель з Рівного в туристичній агенції "Атлант Тур", а ми перелічимо основні:

  • Можна не брати відпустку на роботі та не підлаштовуватися під графіки колег.
  • Тури вихідного дня недорого коштують, тому що не доводиться витрачати багато грошей на проживання та харчування.
  • Якщо ви подорожуєте Україною, то весь процес буде простим і зрозумілим: усі говорять рідною мовою, до оплати приймають гривні, основні пам'ятки або на слуху, або легко гугляться.

До недоліків варто віднести обмеження, яке в народі називають «не можна впхнути невпихуєме», тобто, очевидно, що доведеться вибирати саме з того, що ви можете подивитися в тому місці, куди їдете. Також багатьом не подобається деяка метушня, яка може супроводжувати такі поїздки, але її можна звести до мінімуму, якщо грамотно та заздалегідь організувати всю логістику.

Куди можна поїхати?

Достатньо очевидно, що поїздка «вихідного дня» має бути компактною за часом. Найчастіше мандрівники висуваються з рідного міста увечері п'ятниці, а повертаються додому ввечері неділі чи вранці понеділка, щоби одразу йти на роботу. Якщо ситуація дозволяє, можна взяти вихідний на роботі та приєднати до міні-поїздки п'ятницю чи понеділок.

Відповідно, відштовхуватися потрібно насамперед від виду транспорту. Перельоти дають більшу свободу, і можна встигнути злітати до Європи (зараз такий варіант недоступний, оскільки кордони закриті, але це не назавжди). 

Як кажуть досвідчені мандрівники, для поїздки поїздом краще вибирати географічну точку, віддалену від місця вашого проживання на відстань о 8-16 годині шляху. Якщо їхати вночі, дорога не буде обтяжливою, а вранці або в крайньому випадку до середини наступного дня ви вже опинитеся на місці.

Якщо ви хочете отримати багато яскравих вражень, варто вибирати порівняно велике місто, в якому багато музеїв, театрів, ресторанів, кафе та цікавих вулиць, якими можна ходити хоч весь день. Якщо ви любите природу, вибирайте куточок, який максимально відповідає вашим уподобанням.

Організуйте за мене

Найпростіший спосіб кудись рвонути на вихідні - звернути в туристичне агентство. Багато компаній пропонують пакетні тури вихідного дня на різні смаки та гаманці. Із плюсів – не доведеться нічого організовувати самим. З мінусів – залишиться менше місця для маневру, особливо якщо культурну програму також організує агентство.

Їдемо самі

Оптимальний склад компанії – до шести осіб, які добре знайомі одна з одною. Така кількість людей має низку переваг:

  • Простіше їхати у поїзді, можна викупити повне купе чи сегмент плацкарту.
  • Дешевше знімати квартиру з кількома кімнатами (якщо ви віддаєте перевагу не готелям і не хостелям).
  • У ряді випадків можна замовляти екскурсії для своєї групи, не чекаючи, поки набереться компанія незнайомців.
  • У кафе вам будуть віддавати великі столики з гарним розташуванням.
  • Якщо люди давно знайомі, їм забезпечено приємне спілкування, яке не переходить у загальний гвалт.

Інший зручний варіант – їхати парою. Тут усе зрозуміло: люди давно знають один одного, встигли притертися, їм простіше домовитись про програму.

І, нарешті, наймобільніший і комфортний для багатьох варіант – одиночна подорож. Ні від кого не залежить, ні з ким не потрібно домовлятися, вся програма тільки під свої смаки. Але доведеться заплатити більше (наприклад, за номер у готелі), і гуляти, наприклад, нічним містом багатьом, особливо дівчатам, вже буде страшно.

Звісно, ​​кожен має свої критерії, відповідно до якими він організує ідеальну поїздку. Але основні принципи, яких варто дотримуватися:

  • Планувати самостійну поїздку найкраще заздалегідь – залишиться більше часу на покупку квитків та оренду житла, та й коштуватиме вони дешевше.
  • Якщо їдете до великого міста, дізнайтесь ціни на апартаменти. Найчастіше вони вигідніші за готелі і навіть деякі хостели.
    Коротка поїздка – неминуча потреба вибирати. Складіть план, до якого увімкніть тільки те, що вам справді цікаво. Тоді і програма буде насиченою, і не виникне суєти. 
  • Так як для таких поїздок часто вибирають нічні поїзди, заздалегідь уточніть у готелі або апартаментах, чи є можливість раннього заїзду та пізнього виїзду.
    Квитки ви музеї і на виставки теж краще бронювати перед поїздкою, щоб не гаяти дорогоцінний час на стояння в чергах.
  • Ретельно підбирайте компанію: короткі тури пов'язані з чималим стресом, і набагато приємніше, якщо товариші поділяють ваш підхід до організації відпочинку та адекватно реагують на можливі напружені моменти.