Фен-щітка. Як користуватися: 5 порад

Кожна дівчина погодиться з тим, що укладання надає її шевелюрі об'єму та доглянутості. Для того, щоб підняти коріння, вирівняти структуру волосся і підкрутити його, достатньо спробувати використовувати фен-щітку. Щоб вичавити максимум користі, потрібно дотримуватися техніки, яка допоможе прядкам виглядати ідеально.

5 лайфхаків для стайлінгу

Фен-браш https://ksuu-store.com.ua/fen-brash досить простий у використанні, але можна розбавити техніку сушіння різними способами:  

  1. Щоб випрямити або накрутити пасма, спробуйте трохи висушити їх без насадки, а потім укладайте на браш.
  2. Після того, як пасма трохи підсушилися, можна прочесати їх звичайним гребінцем. Це допоможе фену не заплутати локони.
  3. Який би не був крутий гаджет для укладання, використовуйте сироватки з термозахистом. Це допоможе вберегти ваше волосся від високих температур.
  4. Намагайтеся не використовувати високу температуру. Прийнятна температура 50°С.
  5. При сушінні намагайтеся виділяти невеликі пасма. Цей спосіб допоможе вам просушити їх рівномірно та не перегріти кінчики.

Дотримуючись цих невеликих правил, ви зможете вберегти ваше волосся від перегріву, а також підтримайте його у відмінному стані. Ваш фен-гребінець може допомогти і в легкому сушінні і в повноцінному укладанні. Але для кожної довжини волосся є свої техніки сушіння.

Варіанти укладання з урахуванням довжини

Іноді дівчата з довгим волоссям скаржаться, що фен-гребінець не підходить їм. Волосся плутається, не просушується. А володарки коротких шевелюр іноді кажуть, що фен занадто піднімає їх коріння і волосся виходить занадто стирчить. Щоб таких проблем не виникало, пропонуємо вам дотримуватись основних правил укладання цим пристроєм.

Велика довжина

Щоб почати сушити волосся, промокніть його рушником. Після цього нанесіть термозахист або сироватки для укладання. Просушіть феном без насадки. Виділіть невелике пасмо, відтягніть його вгору і пройдіть брашем від коренів до кінчиків. Це можна зробити кілька разів, щоб вона висохла. Після чого вибирайте наступне пасмо і робіть ту ж маніпуляцію. Якщо ви хочете накрутити волосся, потрібно провернути фен від себе або від середини пасма. Лак допоможе вам закріпити укладання.

Середня довжина

Після душу потрібно промокнути волосся рушником і нанести термозахист. Засоби для укладки допоможуть вам зберегти зачіску. Перед тим, як користуватися брашем, підсушіть волосся феном. Якщо сушити волосся головою вниз, можна збільшити прикореневий об'єм. Далі скористайтеся брашем. Візьміть невелике пасмо, підніміть його нагору за допомогою руки або насадки. Середня довжина більш безпечна і браш не заплутає ваше волосся, якщо ви підніматимете його саме гаджетом. Перевіряйте, чи ви висушили кожну прядку, оскільки вологі ділянки можуть зіпсувати укладання. Щоб накрутити волосся, повертайте фен від коріння до кінчиків від себе або на себе.

Коротка довжина

Карі дуже швидко сохне, тому всі маніпуляції краще виконувати швидко. Скористайтеся термозахистом та обов'язково використовуйте стайлінгові засоби. Незважаючи на те, що каре найлегше укладати, на ньому найкраще видно невдале укладання. З каре можна використовувати браш відразу ж. Піднімати пасма можна безпосередньо феном. Але постарайтеся не піднімати їх сильно вгору, щоб не зробити на голові кульбабу.

Для короткого волосся можна скористатися насадкою з меншим діаметром. Постійно перевіряйте положення пасма, щоб не пересушити їх. Укладання можна зафіксувати пудрою, гелем або лаком. Для більшого обсягу можна використовувати сухий шампунь.

Плюси та мінуси фена-щітки

З мінусів користування: 

  • велика температура може пошкодити структуру локону;
  • деякі моделі досить галасливі;
  • якщо рука довго перебуває в одному положенні під час укладання, пристрій важко тримати;
  • до такого фену потрібно звикнути.

Але якщо знати лайфхаки та звикнути до фену, всі ці мінуси перекриваються позитивними якостями:

  • волосся легко випрямити і закрутити;
  • обсяг створюється легко та швидко;
  • ви робите укладання максимально швидко і не використовуєте додаткові гребінці;