Переваги та корисні функції мультиварки Тефаль

Мультиварка — це чудовий прилад побутової техніки, який дуже полюбився сучасним господиням. Річ у тім, що саме така техніка поєднує у собі одразу декілька принципів приготування їжі. Сучасні мультиварки тефаль, дозволять приготувати харчі на парі, шляхом смаження, тушкування, випікання. У деяких моделях є можливість нагрівання та підтримки температури на рівні 35-37 градусів. Температуру вважають ідеальною для приготування йогурту, кисломолочних продуктів, з використанням молока та спеціальної бактеріальної закваски. Режим підходить для того, щоб підіймалося тісто перед випіканням. Тому це оптимальний варіант для приготування тіста, коли в приміщенні дуже холодно.

Конструкція та принцип роботи мультиварки

Такі прилади візуально можуть бути дуже схожими або не суттєво відрізнятися між собою.

Конструкція мультиварки:

  • Вони представляють собою пластиковий контейнер з кришкою, циліндричної або округлої форми. Це пов'язано з тим, що всередині мультиварки міститься кругла чаша, яка схожа на звичайну каструлю. Саме в ній відбувається приготування їжі через підвищення температури.
  • Зверху мультиварка виготовлена з пластику або з тонкої нержавіючої сталі чи алюмінію. Всередині посудини знаходиться спеціальний шар, який утримує тепло та не дозволяє йому виходити назовні, пошкоджуючи пластик.
  • Знизу розміщують нагрівальні елементи, які сприяють кипінню вмісту чаші під час приготування їжі. Спереду кожної мультиварки є спеціальний дисплей, на якому позначається час та режим приготування.

Додаткові корисні функції мультиварки

Більшість з моделей доповнені спеціальними кнопками, використовуючи які можна обирати режим приготування, що підходить для вашої страви. Є вже готові програми для приготування борщу, перших страв, плову та навіть випічки. Достатньо всього натиснути одну клавішу, помістити продукти всередину чаші і забути про харчі на декілька хвилин або годин. Головна перевага приготування у мультиварці в тому, що найчастіше їжа в ній не пригорає, через наявність датчиків температури.

Чаша зазвичай виготовляється з алюмінію та покривається антипригарним покриттям. Це може бути тефлон, або керамічне напилення. Завдяки цьому їжа, яка готується у режимі смаження, не пригорає та встигає приготуватися всередині. Обираючи мультиварку, потрібно орієнтуватися на місткість чаші. Саме ця величина дозволить приготувати величезну кількість страви, якої вистачить навіть на велику сім'ю. Якщо родина невелика та складається з трьох або двох осіб, достатньо придбання мультиварки, з місткістю чаші до трьох літрів. Дуже зручним варіантом є придбання мультиварки, на чаші якої міститься спеціальна металева ручка. Завдяки ручці, зручно діставати гарячу чашу з мультиварки.