Особливості доставки вантажів з Китаю

При організації бізнесу, основу якого є торгівля товарами, виробленими Китаї, важливим моментом є процес доставки партій продукції до складу компанії. Крім самого транспортування, необхідно пройти оформлення товару на митниці та продумати питання з термінами доставки.

Причини звернутися до професіоналів

Відповідальна компанія, що займається доставкою вантажів з Китаю, а такою по праву вважається Defy-logistics, завжди  дотримується індивідуального підходу. Перевізником планується найбільш підходящий маршрут, що відрізняється зручністю і прийнятною вартістю, а також збереженням вантажу, що транспортується. Остання обставина актуальна для доставки крихких виробів, електроніки та дорогого обладнання.

Чимало проблем у своїй викликає митне оформлення. Фахівці профільної компанії не тільки докорять цей процес, а й суттєво скоротять витратну частину. Замовнику достатньо виконати здачу документації, після чого отримати їх разом із товаром.

Наступний привід звернутися за допомогою до посередників – швидке та якісне вирішення спірних питань щодо розмитнення товарів. Якщо експертом буде ухвалено рішення про неправильну оцінку вантажу, знадобиться його переоцінка. Профільна організація допоможе впоратися із проблемою в оперативному порядку, що дозволить отримати товар у стислий термін. Знання законодавчих норм та дотримання існуючих розпоряджень дозволить уникнути численних складнощів при виконанні митної оцінки.

Митний аспект бізнесу та графік поставок не можна оминати увагою. Помилки в оформленні або розрахунку термінів призведуть до збоїв поставок, що безпосередньо позначиться на бізнесі.

Вантажоперевезення з Китаю мають низку особливостей, які потрібно врахувати під час організації підприємницької діяльності загалом.

Які особливості доставки вантажів із Китаю?

У цьому процесі слід звернути увагу на такі моменти:

  • Оформлення товару на митниці. Ця процедура проводиться двічі: в Китаї і на території України. У першому випадку потрібно заповнити всі документи та сплатити мита на вивезення, а у другому випадку сплачується мито на ввезення, акцизи тощо. Окрім збору потрібних документів на товар, уважно поставтеся до заповнення декларації. При помилках у ній вантаж можуть затримати або не випустити з країни, тому важливо проконсультуватися з фахівцем або довірити заповнення посередника.
  • Терміни перевезення товару. Найбільш швидко можна доставити вантаж, якщо відправити його літаком, але далеко не всі товари можна перевозити повітрям, до того ж у ряді випадків це буде просто невигідно. Оптимальним за швидкістю та вартістю вважається автомобільний спосіб транспортування, а для великих та збірних вантажів підійде залізнична або морська доставка.
  • Страхування вантажу, що у деяких випадках становить до 20% від його вартості.
  • Отримання товару після доставки. Товар може бути доставлений на загальний склад, звідки забрати його замовник має самостійно. Цей варіант найчастіше зустрічається під час оформлення збірного вантажу.