Ринок праці переповнений бухгалтерами та юристами. Які професії вибирати, щоб знайти роботу через 2,5 місяці?

Ті, хто ще десять років тому мав престижну роботу, будучи юристом чи економістом, сьогодні все частіше потрапляє на лаву запасних і довго знаходиться у пошуку нової роботи. Більшість компаній зазнають скорочень персоналу та перехід до більш автоматизованих інструментів, що значно покращують якість роботи. А після початку війни велика частина компаній припинила свою діяльність і кількість безробітних значно зросла . Постає питання - які професії залишаться затребуваними і надалі?

Оскільки ніша IT залишилась єдиною, яка не зазнала сильних збитків, то рекомендуємо розглянути професії, які належать саме до цієї сфери. Аналітичні сайти надають дані про престижність та затребуваність спеціалістів в кожній професії, а також співставляють актуальні дані по заробітним платам.

Час грає важливу роль

Найшвидшим навчанням вважають для професій тестувальника, автоматизатора, дизайнера та верстальщика. В середньому буде потрібно близько 2,5 - 3 місяців для опанування всіх необхідних навичок на курсах. Самостійне навчання не рекомендуємо розглядати як основне, оскільки у відкритому доступі завжди недостатньо інформації про всі необхідні інструменти для роботи, або ж вона надана уривками. Його краще використовувати як допоміжним інструментом у вивченні додаткових навиків.

Для цих професій заробітна плата буде відрізнятись. Найвищу заробітну плату матиме автоматизатор. Junior може розраховувати на початковий оклад у розмірі $900-$1200, що суттєво перевищує показник $600 для інших професій. Не менш важливо, що для автоматизатора буде і більш стрімкий як фінансовий ріст, так і кар’єрний.

Автоматизація ПЗ — як новітня професія з хорошою перспективою

Виділяючи саме автоматизацію, слід зауважити, що це нова професія, яка поєднала в собі сферу тестування та розробки. Її створили для спрощення та пришвидшення тестування окремих ділянок новоствореного програмного забезпечення, шляхом написання коду для автотестів мовою програмування.

Ще досить мало шкіл може запропонувати навчання саме з автоматизації. Одним з лідерів в області навчання цьому фаху стала школа IT Testing School, яка надає можливість своїм студентам пройти всі етапи роботи автоматизатора ПЗ на справжньому проєкті. Опис курсу та запис на пробний урок можна здійснити за посиланням https://it-testing-school.com/qa-automation.

Перспектива автоматизатора ПЗ

Сьогодні вже утворився дефіцит авторматизаторів на ринку праці, більш ніж 100 компаній щомісяця шукають в свої команди хороших спеціалістів. Приблизно 2-3 школи випускають по 20-30 спеціалістів в місяць, тобто можна розраховувати на можливість працевлаштування в перші два місяці після закінчення курсів.

Час йти в ногу з часом та обирати перспективні та затребувані професії. Автоматизація сьогодні є найбільш перспективною з усіх. Переходь на сайт www.it-testing-school.com/qa-automation та зроби перший крок у напрямку свого розвитку.