Характеристики, функції та матеріали для виготовлення геймерських крісел

Сучасне крісло для геймерів — це не просто меблі, які коштують великих грошей. Насправді це чудовий депозит у своє власне здоров'я. Справжні крісла геймерські створюють таким чином, щоб людина могла протягом 8-12 годин, без шкоди для здоров’я, перебувати за комп’ютером.

Функції та характеристики геймерських крісел

Саме тому, при розробці та виготовленні геймерських крісел, використовують поради ортопедів. Значна кількість підприємств мають у своєму штаті лікарів, які консультують, щодо виготовлення геймерських крісел, а також тестують виготовлені моделі. Завдяки цьому вдається задовольнити вимоги не лише користувачів, але й відділу якості, який перевіряє вироби за величезною кількістю показників.

Що саме можна регулювати у геймерьских кріслах:

  • Як і в звичайних офісних моделях, можна регулювати положення спинки, змінюючи кут нахилу. Для цього використовують спеціальні перемикачі, які дозволяють опустити спинку на 180°, переводячи крісло у повністю лежаче положення.
  • Деякі моделі доповнені подушками для попереку та для голови. У місцях, які найбільше цього потребують, встановлюють вкладки, головна ціль яких - зменшити напругу м'язів.
  • У більшості моделей можна регулювати висоту підлокітників, є спеціальні тримачі для клавіатури на рівні грудної клітини. Все це робить перебування за комп'ютером максимально зручним та комфортним.

Чи варто заощаджувати, купуючи звичайне офісне крісло?

Більшість офісних моделей розроблені з урахуванням перебування користувача у них не більше 8 годин. У цих виробах значно менше функцій, систем, які регулюються, тому вони не такі зручні, як геймерські крісла.

Важливим параметром, що використовується у геймерських кріслах, вважається оббивка, наповнювач, а також матеріал основи. Якщо ви хочете, щоб таке крісло слугувало дуже довго, віддавайте перевагу моделям зі складною рамою та обрамленням з натуральної шкіри або миючої тканини. Краще не купувати моделі, які доповнені поролоном, а віддавати перевагу пінним матеріалам. Розумна піна приймає форму тіла, та не збивається навіть під час постійного використання.

Більшість людей вважають, що кращим варіантом оббивки є шкіра, та це не зовсім так. У літню спеку через піт, спина прилипає до поверхні спинки та не дихає. Саме тому краще обирати моделі зі звичайної тканини або універсальної оббивки, яка добре очищується з використанням хімічних розчинів або звичайного миючого пилососу.

Багато уваги приділяють рамі, яка повинна бути виготовлена не з пластику, а з нержавіючої сталі, хромованого металу. Вважається, що такі конструкції більш стійкі та витримують велику вагу.