Швейцарський Ксамакс у чвертьфіналі Кубка УЄФА сезону 1985/1986

«Ксамакс» — це маловідомий футбольний клуб зі Швейцарії, про який сьогодні знають лише люди, які пильно стежать за футболом. Останні роки ця команда грає в нижчих дивізіонах країни, проте починала свою історію досить сильно. Так, заснований «Ксамакс» був у 1970 році, і досить швидко почав показувати хороші результати – вже у 1974 році дійшов до фіналу Кубка Швейцарії. Усього за свою історію він п'ять разів виходив у фінал, а також двічі ставав чемпіоном країни (1987 та 1988 роки), тричі брав Суперкубок Швейцарії (1987, 1988, 1990).

Але окрім досягнень на внутрішній арені, команда з міста Невшатель показала непогані результати і на євроарені – двічі доходила до чвертьфіналу Кубка УЄФА у 1982 та 1986 роках. А якщо вам цікаво робити ставки на майбутні матчі цієї команди, то переходьте у топ БК – 1хБет пропонує відмінні коефіцієнти.

Але повертаючись до Кубка УЄФА, давайте згадаємо сезон 1986/1986 і як команда змогла вийти до чвертьфіналу. На своєму шляху їй довелося зіграти із такими опонентами:

  • «Спортул», Румунія.
  • «Локомотив» Софія, Болгарія.
  • «Данді Юнайтед», Шотландія.
  • «Реал» Мадрид, Іспанія.

І якщо румунська та болгарські команди були досить слабкими, і виграти у них не становило особливих складнощів, то Данді в ті роки був дуже міцною командою. Вже наступного сезону шотландський клуб зміг вийти у фінал Кубка УЄФА, де поступився «Гетеборгу».

Матчі Ксамакса на турнірі

У першому раунді дістався легкий суперник - "Спортул", і "Ксамакс" у першій же грі розгромив його з рахунком 3:0. Однак у зустрічі-відповіді румунський клуб нав'язав боротьбу, і матч закінчився результативною нічиєю 4:4. Проте далі пройшов саме клуб із Невшателя. У другому турі не без проблем обіграли «Локомотив»: перша гра закінчилася 1:1, а друга – 0:0. У третій раунд "Ксамакс" пройшов лише за правилом виїзного голу. З «Данді» також не було легкої прогулянки: першу гру шотландський клуб виграв 2:1, але у зустрічі у відповідь «Ксамакс» зміг взяти реванш і виграти з рахунком 3:1, забезпечивши собі прохід у чвертьфінал.

Там слід зіграти з «Реал» Мадрид – грандом не тільки Іспанії, а й усієї Європи. Звичайно, саме «вершкові» були безперечними лідерами пари. І в першій грі вони це довели, впевнено вигравши з рахунком 3:0. Але у зустрічі у відповідь «Ксамакс» зумів показати найкращу гру і також впевнено виграти з рахунком 2:0. На жаль, для швейцарського клубу цього було замало, і до півфіналу вийшов саме «Реал». А на майбутні матчі цих команд можна робити ставки в топовий БК 1хБет.