Огляд найкращих моделей ручних та стаціонарних блендерів

Блендер у перекладі означає “змішувати”. Тобто це техніка, що створена для змішування продуктів. Мріють купити блендер в Україні господині, які полюбляють готувати, та мають маленьких дітей. З використанням блендера, можна приготувати домашнє фруктове або овочеве пюре, яке використовується під час годування дітей до одного року. Насправді сфера використання блендерів значно ширша.

Принцип роботи блендерів

В основі роботи лежить мотор, під час обертання якого, приводиться в дію насадка. Вона може бути представлена у вигляді ножів або звичайного вінчика, для збивання тіста чи білків. Зараз у магазинах побутової техніки можна знайти ручні пристрої, які представляють собою невелику ручку з різними насадками та стаціонарні апарати.

Прилади суттєво відрізняються, саме тому потрібно дуже уважно обирати модель, орієнтуючись на сферу використання. Якщо ви купуєте блендер, щоб готувати смачні літні напої, такі як мохіто, або молочні коктейлі, варто віддавати перевагу потужним моделям стаціонарного типу. Завдяки високій потужності вони можуть перетворювати кубики льоду на крихти, а морозиво на піну. Це не під силу ручним моделям, потужність яких зовсім невисока.

Ручні та стаціонарні прилади відрізняються своєю вартістю та комплектацією. У ручних моделях зазвичай всього одна або дві насадки, які дозволяють лише подрібнювати невелику кількість продуктів. Щоб перетворити відварені овочі на пюре, потрібно помістити блендер у посудину та ввімкнути його. Через невелику потужність та зовсім маленькі насадки, вдається подрібнити обмежену кількість продуктів. Ручний апарат не підходить для великих об'ємів та створення смачної випічки.

Огляд кращих виробників блендерів

Господиням, які віддають перевагу універсальним приладам, варто купувати стаціонарні блендери, які доповнені декількома чашами. У деяких з них всередині є ножі, що дозволяють подрібнити величезну кількість твердих продуктів, таких як м’ясо, горіхи та лід. Проте якість подрібнення може суттєво відрізнятися від фаршу, який був отриманий з використанням м'ясорубки. У блендері немає решітки, через яку проходить м'ясо, тому шматочки продукту будуть дещо більшими. Такий продукт може містити невелику кількість сухожилля.

Перелік найкращих виробників блендерів:

  • Vitek
  • Braun
  • Philips
  • Mullinex
  • Electrolux

Зазвичай такі пристрої мають різноманітну комплектацію, що дозволяє виконувати декілька справ. З використанням сучасного приладу, можна приготувати смачний суп-пюре, а також подрібнити горіхи для кексів чи пирогів. Якщо потрібна техніка для приготування літніх коктейлів з великою кількістю льоду, віддають перевагу металевим моделям, у яких посудина виготовлена з нержавіючої сталі або алюмінію.