Тури до Туреччини: клімат, особливості та курорти

Тури до Туреччини

Туреччину ще називають країною чотирьох морів. Сюди приїжджають туристи з усього світу, оскільки це курортне місце не перестає дивувати, радувати та надихати чистим морем, добре обладнаними пляжами, особливим духом та атмосферою старовини, незвичайною культурою. Українські мандрівники зможуть тут знайти бюджетний відпочинок, який буде дуже комфортним та спокійним. Це чудовий спосіб побувати в тихому місці, забути на якийсь час про сирени, набратися сил, щоб і надалі працювати у своїй країні на благо собі та своїм співвітчизникам. Купуйте недорогі тури до Туреччини і вирушайте в цю екзотичну теплу країну.

Кліматичні особливості Туреччини

Туреччина ― це країна, куди туристи приїжджають пізньої весни, літа чи ранньої осені, щоб насолодитися всіма перевагами курортного відпочинку. Пляжний сезон відкривається у квітні, закривається у листопаді. На початку осені наплив туристів спадає, завдяки чому на пляжах не буде надто багато людей. Температура повітря при цьому не буде нижчою за 25 градусів. Це ідеальний час для того, щоб лежати на пляжі під м'якими променями сонця, здійснювати поїздки пам'ятними місцями, гуляти та оглядати околиці, милуватися краєвидами.

Якщо ви хочете відпочити в спекотній країні, правильно вибирайте місцезнаходження. Адже узбережжя Анталії вважається теплішим, ніж Егейський берег. На заході та півдні країни клімат вважається середземноморським. Це говорить про те, що тут цілий рік тепло, взимку температура буває мінімум 6 градусів, а влітку не опускається нижче 26. Дощів влітку тут майже не буває, що дозволяє туристам планувати свої дні та відпочивати в своє задоволення.

На курортах, які знаходяться неподалік Егейського моря, вологість досить низька. Але якщо порівнювати з регіонами Чорного моря, то тут температура повітря зазвичай на 4 градуси нижча. У гірських місцевостях переважає континентальний клімат.

Що подивитися в Туреччині

Ви можете не лише відпочивати біля моря, а й оглядати визначні пам'ятки. Якщо ви дуже цікавитеся культурою країни, та її історією, то вам сподобається:

  • стародавнє місто Троя;
  • Червона вежа;
  • палац Топкапи;
  • руїни Міри та інше;

Це ще не все, що ви знайдете в Туреччині, культура якої до кінця не досліджена.

Курортні місця

Щоб вирушити на курорт, вибирайте такі відомі місця:

  1. Аланія. Містечко відвідує безліч туристів, які мріють побувати в Червоній вежі, у Візантійській фортеці, просякнутій духом старовини. Готелі тут недорогі, тож кожен охочий може приїхати сюди на відпочинок. Також можна оселитися в кемпінгу, який досить комфортний. Ви можете гуляти, радіти гарним краєвидам, відпочивати біля моря та спілкуватися з дружелюбними місцевими жителями.
  2. Кемер. Невелике місто рибалок, куди з усіх країн приїжджають мандрівники. Місцевість знаходиться приблизно за 45 км від Анталії. Містечко славиться надзвичайно красивими краєвидами, пляжами з гідним сервісом. Це рибальське містечко, яке зараз дуже популярне у туристів. Кемер охоплює кілька сіл, у тому числі Кіріш, Бельдібі, Текірова та інші.
  3. Білек. Місто, розташоване зовсім недалеко від столиці. Це місцевість, де багато готелів з рівнем комфорту - 5 зірок. Сюди приїжджають туристи, які люблять відпочивати із шиком. Тут знаходяться заповідники, безліч майданчиків для занять спортом: можна грати у футбол, теніс, гольф, займатися кінною їздою.
  4. Сіде. Місто, яке славиться багатством культурних пам'яток. Щодня тут проводять екскурсії для туристів. Ви можете вибрати готель за прийнятною ціною, побувати в ресторані та скуштувати національні страви, відпочити біля моря. Містечко досить тихе, підходить для усамітненого відпочинку. Сюди вирушають люди похилого віку та пари з маленькими дітьми.
  5. Анталія. Місто є справжньою культурною столицею. Тут м'який клімат, безліч історичних пам'яток, чисте море і чарівні краєвиди. Ви можете відвідати Археологічний музей, щоб поповнити свої знання про культуру країни, отримати більше яскравих вражень.

Бронюйте тури до Туреччини на сайті Фарватер. Це сервіс, на якому ви зможете підібрати та купити путівку з вигідними умовами проживання та харчування, щоб насолоджуватися відпочинком та не турбуватися про побутові питання.