Що таке анонімні проксі

Proxy — це програмне забезпечення, яке використовується для збереження анонімності в мережі. З його допомогою можна надсилати запити від імені іншого комп'ютера, який буде виконувати роль своєрідного посередника між пристроєм користувача та службою Інтернет-ресурсу, до якого необхідно отримати доступ.

Існує кілька різновидів: прозорі, анонімні, спотворюючі, елітні, тощо. Найчастіше користувачі хочуть купити проксі для того, щоб зберегти в таємниці свої персональні дані та вільно підключатися до сайтів, де є регіональні обмеження для мешканців певних країн. А вигідно купить прокси украина ви зможете в компанії ProxyWhite. 

Бажаючи вибрати оптимальний рівень захисту, потрібно розуміти, як працюють різні типи proxy і чим вони відрізняються один від одного.

Що таке анонімні проксі?

На відміну від прозорого типу, де видно реальний IP-пристрою, анонімний проксі-сервер не передає адресу користувача, а підміняє його іншим. У цьому випадку неможливо визначити місцезнаходження комп'ютера. Завдяки цьому, вдасться запобігти витоку особистої інформації в мережу. Маркетологи та інші служби не зможуть відстежувати ваші дії та надсилати рекламні повідомлення.

Такий посередник допоможе легко уникнути блокування заборонених ресурсів. Наприклад, жителі Китаю за рішенням уряду не можуть користуватися деякими соціальними мережами та популярними платформами. Використовуючи анонімні проксі-сервери США, вони без проблем зможуть надсилати пошукові запити через Google, спілкуватися на Facebook та переглядати відео з YouTube, нічим не ризикуючи.

Єдиний недолік полягає в тому, що не можна приховати факт використання віддаленого сервера. Таку можливість мають спотворювальні та елітні анонімні проксі. При спотворенні даних відбувається автоматична заміна айпи та HTTP-заголовків, тому історія переглядів, а також розташування залишаться невідомими. У другому випадку зміна IP відбувається багаторазово, чим забезпечується максимальний рівень безпеки.

Основна сфера застосування

Переважно proxy використовуються для приховання або зміни фізичної адреси пристрою при зверненні до певного веб-ресурсу. Навіщо це може знадобитися:

  • Підвищення рівня безпеки при відвідуванні сайтів – хакерські та DDOS-атаки будуть спрямовані не на первинне джерело сигналу, а на проміжний сервер.
  • Обхід регіональних обмежень — Ви можете переглядати контент, доступний лише для певних регіонів.
  • Забезпечення конфіденційності - маркетологи не зможуть отримувати дані про списки людей, які відвідували ресурс та розсилати спам.
  • Отримання доступу до заблокованих сторінок – можливість відвідувати сайти та користуватися месенджерами, які заборонені на території країни.

Це далеко не всі функції, які можуть виконувати анонімні проксі-сервери, як використовувати їх можливості кожен вибирає самостійно.

Сервіс може застосовуватися також і з робочою метою, його часто використовують маркетологи та представники інших інтернет-професій для виконання таких завдань:

  • парсинг інформації;
  • відвідування одного ресурсу з кількох облікових записів;
  • ведення рекламної діяльності.

Крім того, великі компанії можуть анонімний проксі-сервер встановити на своїй локальній мережі для того, щоб обмежити доступ співробітників до деяких ресурсів.