Міфи і реальність про святкування Нового року в Карпатах

Карпати є одним із найпопулярніших туристичних напрямків, а особливо на Новий рік. Однак не всі можуть наважитися зустріти довгоочікуване свято через дорожнечу готелів, складнощі з транспортом та інші причини, багато з яких нічого спільного не мають з реальністю.  Можливо, і у вас виникало питання, чи варто їхати на новорічні свята до Карпат?

Сьогодны ми викриємо основні міфи, що огортають відпочинок у чудовому гірському царстві, а щоб розпочати з упевненістю планувати свою подорож, скористуйтесь вигідними пропозиціями поїздки на новий рік в Карпатах 2023, від турагенції "Атлант Тур" .

  • Міф №1: Захмарні ціни на житло на Новий рік. Багато туристів навіть не починають планувати Новий рік у Карпатах через захмарні ціни на житло. Однак найвищі ціни найчастіше можна зустріти лише в найпопулярнішому гірськолижному курорті Буковелі. Цінителі активного гірськолижного дозвілля можуть знайти доступне житло у готелях в інших місцях.
  • Міф №2: Труднощі з транспортом. Для тих, хто сумнівається, чи варто їхати на новорічні свята до Карпат, однією з явних перешкод є труднощі з транспортом, які нібито можуть виникнути під час поїздки. Цей міф досить легко викривається. До Карпат добрати можна без труднощів з будь-якої точки України. Для цього з обласних центрів та великих міст щодня відходять рейсові автобуси. Окрім того, "Укрзалізниця" перед святами пускає додаткові потяги. Можна також користуватися авіатранспортом. Літак доставить вас до Івано-Франківська чи Львова, звідки щодня вирушають маршрутки до найпопулярніших курортів Карпат. Справді, в деякі куточки гірського царства, особливо в глибинки, дістатися взимку може бути нелегко. Однак і ці труднощі переборні. Хазяї багатьох готелів беруть на себе турботи трансферу, щоб забезпечити своїм гостям комфортну та приємну поїздку.
  • Міф №3: Погане водопостачання. Справді, будь-який відпочинок можуть затьмарити проблеми з водопостачанням або відсутність гарячої води. Адже в Новий рік особливо хочеться з комфортом і задоволенням привести себе до ладу до святкового вечора. Багато хто, хто бував у Карпатах, цілком міг зіткнутися з подібними неприємностями. Проте всього цього легко можна уникнути. Варто лише ретельно підбирати готель, використовуючи перевірену інформацію та відповідальні джерела.
  • Міф №4: Мало розваг у новорічну ніч. Кожному хочеться, щоб новорічна ніч була по-справжньому казковою, фантастичною та незабутньою. І саме у Карпатах вона може стати такою! Ті, хто гадають, що гуцульські курорти можуть запропонувати на Новий рік мало розваг, помиляються. Багато готелів Карпат, а особливо великі готельні комплекси Буковеля, Яремче, Славського, Верховини радують своїх гостей захоплюючою концертною чи шоу-програмою, в якій традиційно беруть участь Дід Мороз, Снігуронька та інші яскраві персонажі. Щодо маловідомих курортів, то і тут вам нудьгувати не доведеться. Добродушні господарі із задоволенням складуть компанію та організують смачне та веселе святкове застілля, нагодують ароматними та ситними стравами гуцульської кухні, познайомлять з особливостями місцевої культури та побуту, розкажуть цікаві легенди про Карпати та безліч цікавих історій. Місцеві колиби та ресторани також пропонують галасливу та феєричну новорічну ніч із гучною музикою, конкурсами та запальними танцями.
  • Міф №5: Одноманітні екскурсії. Природно, що під час поїздки до Карпат на улюблене свято хочеться багато подивитися, щоб приїхати додому з повним багажем барвистих емоцій та приємних спогадів. Майже в кожному куточку гуцульського краю є свої родзинки та дивовижні місця, якими просто неможливо не захопитись. Якщо ж ви любите яскраве та насичене культурне дозвілля, то рекомендуємо відвідати курорти з великою історичною, природною та архітектурною спадщиною. Приміром, у Яремчі можна подивитися на річку Прут з мальовничого мосту, заглянути до незвичайних музеїв та колоритного ресторану "Гуцульщина". У Коломиї на вас чекає знайомство з унікальною експозицією "Музея Писанки", старовинною архітектурою та драматичним театром, а у Верховині - таємничі екскурсії до Музею гуцульської магії та інших незвичайних музеїв.