Тепловізори для полювання — швидкий крок у майбутнє

З моменту появи доступних тепловізійних монокулярів різко змінилися можливості мисливців. Зовсім недавно для пошуку тварин використовувалися звичайні оптичні прилади: біноклі, монокуляри, зорові труби, втрачають свою актуальність при настанні темряви і втрати видимості із-за туману. В цифровий вік найкращим приладом для виявлення тварин, особливо у складних погодних умовах, є тепловізор. Прилад чудово «бачить» як вдень так і вночі. Принцип роботи заснований на реєстрації випромінювання в інфрачервоному діапазоні, перешкодою для якого не є атмосферні опади і явища у вигляді туману або щільною димової завіси. З цих причин побачити звіра можна і в нещільній рослинності, рідкісному очереті, лісовій просіці, чагарнику або траві.

Де краще купувати тепловізійний монокуляр

Одним з найбільших пропозицій на ринку України може похвалитися київська компанія Opticstore.com.ua. Її каталог теплові зорів https://opticstore.com.ua/ua налічує сотні приладів від самих різних виробників. Наявність гарантії та повного сервісу є перевагою. Грамотні співробітники дадуть відповідь на будь-які питання і підберуть прилад підлога будь-які завдання.

Чим керуватися при виборі, на що звертати увагу

В першу чергу слід звернути увагу на виробника. Добре відомі світові бренди гарантують високу якість і надійність. Кілька серій різних цінових сегментів здатні вирішувати весь комплекс завдань для будь-якого типу полювань. Бюджетні моделі дозволять без проблем виявляти тварин на невеликих дистанціях, ну а флагманські лінійки нададуть набір «космічних» можливостей.

Практично будь-який тепловізор або монокуляр крім своєї головної задачі по виявленню володіє масою корисних функцій. Так, наприклад, опції запису відео допоможуть зняти якісні ролики моментів нічного життя тварин. Різні режими спостереження і стандартний набір колірних палітр відображення допоможе підібрати оптимальні параметри роботи пристрою для будь-яких умов спостережень.

Для стрільців, чиї завдання лежать на межі можливостей зброї, мається на увазі гірські типи полювань, вибір однозначно слід робити на користь потужних тепловізорів. Сучасна просунута оптика здатна побачити тварин з відстані в кілька кілометрів. Завжди можна підійти на зручну позицію, залишаючись повністю непоміченим для гострих органів сприйняття представників тваринного світу.

Існуючий ринок перенасичений пропозиціями, надаючи мисливцям великий вибір і доступні ціни. У будь-якому випадку, який прилад ви б не придбали залишитеся задоволені результатом. Навіть бюджетний тепловізор здатний здивувати запеклого скептика при першому ж виїзді на полювання. Ви зможете побачити світ зовсім новим поглядом, тим, що ще якихось 5 років тому був абсолютно недоступний з-за величезного цінника.