Основні критерії вибору онлайн-школи для дитини

Почати вчитися вдома – серйозне рішення, до ухвалення якого необхідно ретельно підготуватися. Розглянемо, як краще обрати онлайн-школу для вашої малечі.

Нині навіть вступ до початкової школи для багатьох дітей проходить віддалено. І батькам важливо вибрати найкращу школу для молодшокласника чи підлітка в онлайні.

Про всі переваги онлайн-школи ви дізнаєтесь на сторінках популярного видання https://poltava-city.com/ru/article/108289-onlayn-shkola-v-ukraine-preimuschestva-i-nedostatki, а ми перерахуємо основні критерії підбору:

  • наявність ліцензії на освітню діяльність;
  • проведення проміжних атестацій;
  • кваліфікований викладацький склад;
  • наявність відгуків, критичних у тому числі;
  • зручний та приємний інтерфейс;
  • наявність особистого куратора, який відповість на всі запитання.

Часто під час переходу дитини до середньої школи чи підборі дистанційного курсу для старших класів батьки переживають щодо майбутніх іспитів. У цьому випадку рекомендуємо порівняти результати держіспитів в різних онлайн-школах - вони ведуть статистику і зазвичай розповідають про держ. екзаменах на своїх сайтах.

Які питання потрібно поставити менеджерам

Якщо ви хочете досягти максимально зручних умов навчання для вашої дитини, добре було б заздалегідь поставити представнику школи низку питань.

Дізнайтеся, як конкретно проходитимуть заняття. Викладач може працювати у форматі "голови, що говорить", що мало цікаво дітям молодшого віку, або чергувати свої пояснення практичними завданнями. Ці завдання ваша дитина зможе вирішувати у форматі онлайн та закріплювати таким чином отримані знання.

Інше питання, тісно пов'язане з попереднім: чи є у викладачів досвід роботи в онлайні? Вам може лише здаватися, що навчання у звичайному форматі та на віддаленні відрізняється не сильно – насправді ж, для цього потрібно безліч додаткових навичок.

Можна поцікавитись, скільки приблизно у кожній групі буває учнів. Що важливіше дізнатися - яке відсоткове співвідношення дітей саме в цій школі активно працює в чаті та відповідає на запитання вчителя протягом кожного вебінару. Зазвичай це небагато, але навіть невелика відмінність у різних школах показує здатність викладача залучити хлопців до навчального процесу.

Також слід звернути увагу при виборі онлайн-платформи на те, як контролюється успішність учнів. Домашні завдання, контрольні роботи, проміжні атестації та робота над помилками – все це дуже важливо. Наприклад, школа може закріпити за дитиною наставника, який допоможе з самостійною роботою та нагадає про зміни у розкладі.