Кращі способи заощадити в відпустці та як краще планувати мандрівку

Корисні поради, як заощадити в відпустці та не витратити зайвих грошей. Де купувати білети, на чому можна економити. Основні правила формування фінансового плану на відпустку.

Ефективні способи заощадити в відпустці

Довгоочікувана відпустка має приносити задоволення та лише хороші моменти. Проте ложкою дьогтю стануть можливі витрати. Не хочеться залишитися зовсім без грошей, а провести час добре важливо. Тому досвідчені мандрівники поділилися секретами, як заощадити в відпустці.

Правильне планування та транспортні витрати

В першу чергу потрібно розробити бюджет мандрівки. Бо завжди можна знайти, як заощадити на транспорті, білетах чи готелі, але купити собі щось цікаве або відвідати екскурсію. Особливо, якщо можна отримати додаткові знижки чи подарунки. Наприклад, як гравці отримують безплатні спіни чи інші бонус, так і мандрівники можуть отримати більше вигоди від відпустки.

Для того, щоб скласти план, потрібно оцінити всі можливі витрати. Потім зіставити їх з сумою, що виділялась для поїздки. Так одразу буде видно, які статті витрат можна зменшити, а які ні. При плануванні відпустки бажано дивитися ціни на послуги на декількох веб-джерелах. Наприклад, на деяких сайтах можливі знижки на путівки чи проживання. Людина може значно заощадити вже на етапі планування.

Важлива порада: коли план готовий, а витрати пораховані, то треба до них додати ще 10-15% зверху. Це допоможе мати суму на випадок непередбачуваних трат.

Додаткові поради, як заощадити в відпустці

Існує багато способі економити, знаходячись вже в мандрівці. Серед них:

  • Намагатися купувати дешеві авіабілети. Зараз це просто зробити, користуючись сайтами-агрегаторами. Також можна спеціально підписуватись на розсилку від авіакомпаній, щоб отримувати інформацію про акції першими.
  • Варто підібрати правильне і надійне житло. На час відпустки це буде місцем, куди людина повертається кожен день. Рекомендується користуватись для бронювання надійними сайтами. Якщо незвично користуватись готелями, то можна взяти оренду на декілька днів, але для останнього потрібно обов’язково уважно переписуватися з власником. Також ціна може бути вище, ніж бронювання в готелі.
  • Завчасно дізнатися, який транспорт працює в місті, де планується відпустка та скільки коштує. Інформація завжди є на офіційному сайті міста, або банально Google Maps. Онлайн-карта допоможе прокласти маршрут та покаже оптимальні види транспорту.
  • Оптимізувати витрати на харчування.  Кращий спосіб заощадити на їжі в відпустці – це готувати самому. Якщо обирати кафе, то варто звернути увагу на заклади, які не входять в популярні туристичні маршрути. Там ціни значно дешевші.

Також потрібно всі місця, які вирішено навідати, планувати завчасно. Так можна спланувати витрати. Експерти не рекомендують сильно захоплюватися сувенірами, або купувати їх не в самих топових туристичних місцях через надвисоку ціну.

Кіно, концерти також не завжди хороший варіант у відпустці. Подивитись фільм можна і онлайн, про що можна дізнатись в статті. Тому на додаткових онлайн сервісах в готелях або походах в кінотеатр можна заощадити.