Найкращі офлайн ігри всіх часів

Настільні ігри сьогодні є певною класикою, що досить часто вигулькує в кафе та інших зонах для відпочинку. Можна стверджувати, що вони переживають черговий пік популярності. Не стала цьому на заваді навіть доступність різноманітних гаджетів з відеоіграми і вільним виходом в мережу.

У настільних ігор є одна велика перевага перед комп’ютерними розробками, вони:

  • Стимулюють живе спілкування;
  • сприяють обміну емоціями;
  • створюють максимальну комунікацію між гравцями.

Настолки – гарний привід зібратися разом. Тоді як ігрові апарати онлайн – ідеальний варіант для інтроверта. 

Різновиди ігор 

Станом на 2022 рік тематик та жанрів настільних ігор так багато, що важко створити якусь конкретну класифікацію. Однак, умовно їх можна поділити на:

  1. Сімейні.
  2. Дитячі.
  3. Для великої компанії.

Ігри систематизували з урахуванням:

  • Простоті правил і умов;
  • зручності та концепції;
  • популярності.

Нарди

Дуже стара гра, вік якої налічує більше 5 тис років. Все що необхідно учасникам спеціальна дошка з позначками та кості з фішками двох кольорів. Завдання гравців якомога скоріше перемістити всі свої фішки по певному колу, перемістивши їх в свій «дім».

Шахи

Гра з’явилася в VII столітті і по нині є найбільш популярною серед онлайн ігор. В грі приймають участь дві людини. На дошці з квадратами різних відтінків вони виставляють фігури в два ряди, котрі також мають різні кольори. Другий рядок заповнюють пішаки. Перший заповнюються серйознішими фігурами: тури стоять по бокам, а біля них коні (фігура що ходить буквою «Г»). Далі розташовуються слони. В центрі стоїть король, якого захищає ферзь.

Першим робить хід гравець з білими фігурками. Гра триває до тих пір поки не буде «вбитий» один із королів. 

Шашки

На гральній дошці з 64 клітинками контрастних кольорів розташовується 12 шашок: білих та чорних. Мета гри: «побити» всі шашки суперника або заблокувати їх. В грі завжди приймають участь дві людини. Шашки ходять тільки по клітинкам свого кольору, намагаючись «перестрибнути» через суперника, і тим самим його вивести з гри.

Доміно

Парна гра, в який приймають участь дві чи чотири людини. Якщо грає дві людини, то роздається по 7 фішок кожному, а інші відправляються в «базар» (резерв). Перший хід робить учасник, котрий отримав «дубль шість» чи «дубль нуль» (на фішках з обох сторін нанесено шість чи нуль). Після першого кроку гравець повинен покласти фішку з ідентичним значенням. Якщо така не знаходиться, то він бере додаткову із резерву. 

В світі є ще багато цікавих офлайн ігор. Всі вони передбачають цікаві, інколи складні правила. Але вони варті того, щоб хоч раз спробувати пограти.