Користь вживання L-carnitine для спортсменів

Життя спортсмена включає важкі тренування, головне завдання яких - нарощування м'язової маси. Проте будь-який організм, що має серйозні навантаження, потребує додаткового живлення, яке не завжди здатне покрите правильне харчування. Тому саме для спортсменів створена величезна кількість біологічно активних компонентів, а також протеїнових коктейлів.

Навіщо приймати L carnitine спортсменам?

Проте разом з м'язами, у тренуваннях приймає участь мозок. Тому м'язи, які стимулюють роботу мозку, серця, інших органів та систем, повинні чудово працювати разом з біцепсами і трипсами. Але при серйозних навантаженнях, для функціонування інших систем окрім м'язів, щоб поповнити витрати енергії, використовують л карнітин. Це речовина, яка за своєю структурою дуже схожа на вітамін В та амінокислоти. Виробляється в організмі, а саме в нирках та печінці. Але під час тренування тієї концентрації, яка здатна вироблятися організмом, зовсім недостатньо, щоб покрити швидку хімічну реакцію в організмі.

Це чудова нестероїдна анаболічна добавка, яка суттєво покращує результати тренування. Тому її зазвичай використовуються бодібілдери під час активного набору маси. Доведено, що вживання л-карнітину за посиланням https://belok.ua/ua/zhiroszhigateli/l-karnitin/ пришвидшує спалення жирів та стимулює створення м'язових волокон. У спортсмена, з дефіцитом л-карнітину, досить поганого спалюється жир та важко утворюється рельєф.

Переваги вживання л-карнітину серед спортсменів:

  • Захищає серце, мозок та судини від величезних навантажень
  • Знижує рівень холестерину, навіть під час прийому величезної кількості жирів та білків
  • Стимулює апетит та дозволяє набрати м'язову масу
  • Після прийому добавки знижується біль у м’язах, після серйозних навантажень та важких тренувань

Сфера використання L carnitine

Цей компонент разом з колагеном, а також протеїном, є одним з важливих елементів у харчуванні спортсмена. Навіть, якщо правильно харчуватися, але не вживати цієї біологічно-активної добавки, можна отримати значно гірший результат. Ця речовина суттєво покращує роботу печінки, стимулює її діяльність та швидке розчеплення токсинів, а також молочної кислоти, яка виробляється в організмі у якості відповіді на важкі тренування.

Але не лише бодібілдерам та людям, які проводять власний час у тренажерному залі, варто використовувати L carnitine. Доведено, що саме ця речовина покращує витривалість людей, що займаються атлетикою, бігом або греблею. Тому таку добавку вживають не лише бодібілдери, але й легкоатлети, які зазвичай стикаються з кардіо-тренуваннями, що потребують швидкої роботи серця.