Історія створення та особливості виготовлення Jagermeister

Jagermeister — це німецький лікер, який створений на основі цілющих трав. Міцність напою складає 35 обертів, завдяки чому його досить часто використовують замість горілки та інших міцних алкогольних напоїв. Щоб отримати колоритний і незвичайний смак, розробникам напою довелося багато експериментувати та постійно вдосконалювати спосіб виробництва.

Історія створення напою Jagermeister

Цей напій був створений у 1934 році сином відомого підприємця, який виготовляв оцет. Потім компанія перекваліфікувалася, почала виготовляти вино. Син власника дуже полюбляв полювання та нерідко для виготовлення домашнього алкоголю використовував цілющі трави. Саме завдяки цьому і з'явилася характерна емблема у вигляді оленя на зеленому фоні.

Як створювався справжній німецький Jagermeister:

  • У 1935 році цей напій був запущений у масове виробництво, та отримав хороші відгуки серед знайомих та родичів засновників компанії. З 1960 року власники компанії досить активно розвивали цю лінійку, яка на той час налічувала 20 найменувань.
  • У той час можна було віднайти фруктові лікери та навіть шоколадні напої. Але у 1964 році власники компанії вирішили зосередитися на просуванні лише одного напою Jagermeister, який включає в себе 56 трав. З того часу, завдяки вдалій маркетинговій стратегії, напій досить активно просувався та рекламувався.
  • Після 1960 року напій активно продавався не лише в Німеччині, але й у США та Австралії. У 1973 році кількість пляшок, які вдалося продати, зросла у 4 рази. Це стало можливим завдяки нанесенню логотипа напою на форму однієї з місцевих футбольних команд. Після цього у деяких містах Німеччини та в інших куточках світу, були створені спеціальні рекламні компанії, в процесі яких дівчата одягнені у форму з емблемою jagermeister пропонували куштувати напій усім відвідувачам барів. У той час напій прославився серед людей, які регулярно відвідували бар, а також серед студентів. Це суттєво підвищило популярність напою та вивело його на новий рівень.

Особливості виготовлення традиційного німецького лікеру Jagermeister

Процес виготовлення починається з мацерації, тобто замочування. Перетерті трави та кору деяких дерев заливають чистим спиртом, з міцністю 70%. Протягом кількох тижнів сировина віддає у спирт ефірні олії, завдяки чому утворюється концентрат. Цю рідину розливають у дубові бочки, де витримують ще протягом деякого часу. Після цього концентрат відфільтровують, розбавляють та віддають на аналізи у лабораторію, де визначають органолептичні властивості, хімічний склад рідини. Цей напій зазвичай подають охолодженим до низьких температур, або додають у коктейлі. Вважається, що лікер покращує апетит.