Який телевізор підійде для ігрової консолі

Розвиток технологій дозволив використовувати багато електронних приладів для виконання одразу декількох функцій. Так само відбуваються справи і з телевізором. Сьогодні його можна використовувати не лише для перегляду серіалів та новин. Під'єднавши до нього ігрову консоль, ви отримаєте великий монітор для занурення у віртуальний світ із можливістю мережевих ігор.

Щоб екран телевізора коректно відображав усі дії консолі, потрібно, щоб їхні параметри відповідали один одному. Графіка сучасних ігор вимагає хорошої роздільної здатності та реакції на дії користувача. Варто уважно поставитися до цих характеристик, щоб ваша гра була комфортною та прогресивною.

Які характеристики телевізора важливі для ігрової консолі

Навіть якщо ваша PlayStation або Xbox не найостаннішої моделі, краще купувати телевізор із сучасним набором характеристик. Це забезпечить якісне відображення гри, без підвисань і з чудовою передачею кольорів. Для цього при виборі телевізора варто звертати увагу на наступні параметри:

  • необхідні порти для підключення;
  • значення затримки введення input lag;
  • динамічний діапазон HDR;
  • діагональ та роздільна здатність;
  • параметри звуку;
  • частота оновлення кадрів;
  • форма екрана.

Найкраще зображення на зараз можна отримати за умови підключення ігрових приставок через кабель HDMI. Усі сучасні телевізори та консолі версій не нижче PS4 Pro або Xbox One X мають відповідний роз'єм для сумісності з різними пристроями.

Параметр input lag відображає швидкість реакції зображення на дії гравця. Оптимальний інтервал значень 20-50 мс. При цьому чим він менший, тим краще. Особливо велике значення цей показник має у динамічних іграх, зі швидкою зміною подій. Ця інформація рідко вказується виробниками в характеристиках. Знайти її можна на офіційному сайті.

Режим HDR забезпечує натуральність передачі кольорів та відтінків. Він може бути корисним не тільки для гри, але й під час перегляду відео, створюючи природне зображення високої якості.

При виборі діагоналі екрана варто враховувати розмір кімнати. У великій кімнаті, де центральну роль займає телевізор, є сенс встановити панель з великою діагоналлю. Набагато більшу роль для якості консольних ігор матиме роздільна здатність.

Сучасні консолі підтримують роздільну здатність 4К. Це дозволяє поринути у реалістичну атмосферу гри та відчути себе головним її героєм. Якщо до бюджету покупки впишеться панель з роздільною здатністю 8К, то вона може бути актуальною ще для кількох поколінь приставок. Але мінімальним значенням цього параметра, що дозволяє грати комфортно, має бути якість Full HD.

З функціональним ТВ ви зможете організувати захопливе проведення вільного часу. Не лише граючи, а й під час перегляду улюбленого фільму у родинному колі. Велику різноманітність телевізорів з різними характеристиками пропонує асортимент Алло у Львові.

Купуючи телевізор з метою підключення його до ігрової консолі, подумайте про спосіб його встановлення. Кріплення на стіну допоможе звільнити місце на тумбі для ігрових маніпуляторів та дозволить регулювати кут нахилу.