Вибираємо якісні засоби для прання в магазині Новус

Сучасні виробники пральних порошків пропонують великий вибір продукції. Кожен бренд заявляє, що саме його засіб для прання найкращий. Спеціалісти магазину Novus розкажуть, як вибрати відповідний варіант порошку для своєї пральної машини.

Вимоги до прання

Перш за все, варто визначитися з завданнями, які потрібно вирішити цьому виду побутової хімії. Гарний пральний порошок повинен відповідати таким вимогам:

  • усунення різних типів забруднень;
  • очищення білизни, надання їй приємного запаху;
  • добре розчинення у воді та змивання з тканини;
  • відсутність небезпечних компонентів;
  • неможливість викликання алергічних реакцій;
  • безпека для побутової техніки.

Неякісна хімія дуже часто призводить до поломок, засмічення фільтрів.

Додаткові рекомендації по вибору

Якщо пральна машина автоматична, то на упаковці засобу для неї повинно бути маркування «Автомат». Якщо такої помітки немає, то порошок може давати багато піни, що досить небезпечно для побутової техніки.

Відсутність агресивних хімічних речовин – додатковий плюс для вибраного порошку. Ще краще, якщо його рекомендує сам виробник побутової техніки. Це популярна практика: рекомендації виробника до застосування конкретного засобу.

При виборі хімії для прання потрібно уважно читати склад. Поверхнево-активних речовин повинно бути не більше 5%. Вміст фосфатів у складі не повинен перевищувати 12%. Тільки при такій концентрації цих речовин вони змиються в ході ополіскування після прання. Якщо концентрація буде більшою, то частина агресивних речовин може залишитися на тканині, що загрожує здоров’ю.

Деякі з виробників випускають порошки спеціально для певного типу тканин. Це не просто маркетингові кроки, а можливість суттєво продовжити життя речам з шерсті або іншого типу тканини.

Якщо засоби для прання виготовлені у виді капсул, то їх можна класти прямо в барабан. Якщо ж це звичайний порошок, то в машині є спеціальний відсік, куди його засипають. Ефективну побутову хімію завжди можна вигідно придбати в одному з супермаркетів Новус.