Який сир обрати для піци: короткий гайд

Піца в Івано-Франківську – одна зі страв, яку активно готують не лише у ресторанах, а й навіть вдома. Й якщо ви хочете спробувати приготувати її самостійно, варто знати, як обрати найважливіший інгредієнт серед усіх – сир.

Найкращі види сирів для піци

Традиційний рецепт піци містить у собі сир, без якого складно собі уявити цей італійський коржик. Не дивлячись на те, що рецептів страви існує дуже багато, незмінним лишається той факт, що до будь-якої з них буде входити саме сир.

В Італії, звідки й походить піца, найчастіше використовують такий вид сиру, як пармезан. Він має незвичний, трохи солодкуватий посмак, а саме тому ним гарно вкривати основну начинку.

Окрему категорію сирів для піци становлять різновиди моцарели. Найкраще використовувати моцарелу у кружечках, ту, яка не плаває у розчині, оскільки тоді коржик піци буде трохи в’язким та не спечеться до кінця.

Полюбляють в Італії також сири з пліснявою, а тому можна часто помітити у ресторанах піци, до складу яких входить незвичний дор блю. Він має оригінальний посмак, трохи солонуватий, а тому його активно використовують у якості доповнення до основної начинки.

Можна також створити піцу, до складу якої будуть входити одразу кілька видів сирів. Така страва більш відома як 4 сири, але ви зможете створити власний варіант, який найбільше вас влаштує. Для цього можна використовувати не лише сири, які були згадані вище, а й такі варіанти, як рокфор, сулугуні, адигейський, рикоту тощо. Головне правило при цьому – підбирати їх так, аби вони підкреслювали, а не затьмарювали смаки одне одного.

Варто згадати й про сири, які можна використовувати для того, аби наповнити з їх допомогою бортики, зробивши їх придатними до вживання. Найкраще для цього підходять саме м’які сири, які мають помірні, але достатньо яскраво виражені смаки.

Якщо ви вже готували піцу вдома, й зіштовхнулись з тим, що вона має не такий смак, як ресторанна – вся справа у підборі сиру, а також у його комбінаціях. Це не дуже велика проблема, адже кожна піца по-своєму смачна та корисна, й навіть якщо вам не вдалось зробити її смак таким самим, як у закладі, який вам подобається – це не значить, що вона не припаде до душі вашим членам родини.

Радимо вам коротенький лайфхак: якщо дуже хочеться спробувати зробити саме ресторанну страву, зверніть увагу на те, які сири входять до складу певної піци, яку ви замовляєте найчастіше. Ресторани часто вказують не лише назву або вагу коржиків, а й повний перелік інгредієнтів, який значно полегшить вашу роботу.

Замовити піцу в Івано-Франківську

А якщо не хочеться витрачати час на приготування страв – звертайтесь до Суші-Гоу.

Заклад являє собою ресторан, у якому ви зможете швидко замовити та протягом пів години отримати смаколики на будь-який смак. У меню знайдеться як м’ясна, так і овочева, а ще грибні та інші варіанти піц.

А також ресторан допомагає економити, пропонуючи акції та актуальні знижки!