Особливості вибору та характеристики портативних зарядних станцій EcoFlow

Представники влади заявили, що близько 50% усієї енергетичної інфраструктури України пошкоджені або повністю знищенні. Через це енергетичні компанії були змушені ввести регулярні, планові та екстрені відключення електропостачання для споживачів. Але частина людей, які мешкають у приватних будинках, для опалення використовують газові котли. Можуть встановлюватися насоси на свердловинах, які викачують воду. Без електропостачання дане обладнання не працює.

Особливості використання портативних зарядних станцій EcoFlow

Наразі для аварійного електропостачання використовують генератори, інвертори, автомобільні акумулятори. Проте ці джерела ідеально підходять для використання в умовах приватного, заміського будинку. Для квартири ці способи не варто використовувати, через небезпечні випаровування та наявність вихлопних газів. Найкращий варіант для квартири – портативні зарядні станції EcoFlow, які є повністю екологічними.

До війни вони використовувалися туристами, рибалками та мисливцями, а також людьми, що полюбляють відпочивати в лісі, за містом, використовуючи автокемпінг.

Характеристики зарядних станцій EcoFlow

Станція схожа на велику акумуляторну батарею, яка накопичує електроенергію, а потім її віддає.

Накопичення здійснюється кількома способами:

  • З використанням сонячних панелей. Для цього потрібно до станції підключити батарею, та почекати 6-8 год.
  • Використовуючи автомобільні акумулятори.
  • Від електромережі, з використанням звичайної розетки. Це найшвидший спосіб, завдяки якому можна повністю зарядити станцію всього за одну годину.
  • Завдяки інверторному генератору EcoFlow. Це новинка, яка з'явилася в Україні зовсім нещодавно і може працювати, з використанням бензину або зрідженого газу.

Зарядні станції обирають в залежності від потужності електроприладів, які будуть використовуватися. Для газового котла достатньо електростанції з невисокою потужністю. Проте, якщо ви плануєте здійснювати резервне живлення всього будинку, доведеться придбати станції з високою потужністю, а також можливістю підключення додаткових батарей. Використовуючи техніку від EcoFlow, можна створити універсальну систему живлення, яка буде повністю незалежною від стану енергетичної інфраструктури України.

При тривалих відключеннях, рекомендовано під’єднати електростанцію до інверторного генератора або сонячних панелей, що залежить від погодних умов. Обладнання підходить для короткострокових відключень, щоб забезпечити роботу опалювального котла та найнеобхідніших електроприладів. У такому випадку можна заощадити і придбати станції з невисокою потужністю.